Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Hüseyin ışık76
Hüseyin ışık76

Mal mı can mı?

Yorum

Mal mı can mı?

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1415

Okunma

Mal mı can mı?

Mal mı Can mı?
Hepimiz hatırlarız.Şöyle geriye dönüp baktığımızda.
Çoğumuz küçük , kısıtlı bir çevreden geldik. Yoklukta, mal
dahada değerlidir.Silgiyi delip,
Ortasından ip geçirir,boynumuza asardı anamız.Kalemle fazla yaza-
mazdık.
Kalem küçülürse nasıl söyleriz ?.Bir kalem için FBI sorgusundan geçerdik adeta.Hala hatırlarım.Bende dahil biz çocuklar(o zamanlar)kalemimiz erken bittiyse veya kaybolduysa okul bahçesinde,dere kenarında çöp vardı.Orada atılmış ama biraz büyük boylu kalem varmı diye keşfe çıkardık.Dere demişken .Onun üzerinde karşı tarafa yatmış bir söyüt ağacı vardı.Zil çal mı nasıl koşardık onun üzerinde yer kapmak için.
Tükenmez kalemimi bir arkadaşım kırdı.Nasıl söyleyeceğim diye saatlerce
ağladım.Şimdi ilkokuldaki çocuk binlerce liralık telefonu bozup önüne atıyor.Yenisini istiyor.
Helede ineğe ,mandaya,ata
itinayla bakılırdı. Bunların getirisi var.Çocuğun nesi var?Ancak masrafı var?diye mi düşünülürdü.?Bizim orada birisi için".B......ya çocuk olacağına
M.....ın camışı ol"derlerdi.Buda mala
verilen değerin tipik bir göstergesi.Yokluk içinde bir sürü çocuk.
Ata ,mandaya attığı tımar kadar,başımız okşanmamıştır.
Yeniden yazana kadar hoşçakalın.Saygılarımla
27/12/2017. H.ışık

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mal mı can mı? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mal mı can mı? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Mal mı can mı? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL