Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Hasan Türkistan
Hasan Türkistan

TAVUK DÖNER SENDROMU

Yorum

TAVUK DÖNER SENDROMU

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

525

Okunma

TAVUK DÖNER SENDROMU


Yıllardır çarşıda pazarda hemen hazır ve de ucuz tavuk döner yiyoruz.Tadı tuzu yok,sadece doymak için.Dönerci köy tavuğu pişirecek değil ya.Beslenmesinden mi,otuz kırk günde yetişmesinden midir bilemedim.Ama şimdiye kadar çok lezzetlidir diyen duymadım.
Bu kadar tavuk döner tüketilen ülkemizde acaba diyorum ,düşünce ve davranışlarımıza da etkisi var mıdır diye merak ediyorum.Beslenmenin insanlarda önemli olduğunu biliyoruz.Ancak tavuk dönerin insan davranışlarına etkisi konulu bilimsel çalışma yapılmamıştır mutlaka.
Ben ironik olarak toplumumuzda gördüğüm vurdum duymazlık,tepkisizlik,duyarsızlık,bana necilik davranışını yediğimiz tavuk dönerlere bağlıyorum.Bir haksızlık,hukuksuzluk,yanlışlık bize veya yakınlarımıza yapılmamışsa birkaç vah tuh,kılevyeden birkaç sallama söz o kadar.Medeni cesaretimizi kaybettik.Doğruları söylemekten çekinir olduk.Bu halimiz tavuk dönerden olabilir diye adını tavuk döner sendromu koydum.Bütün tavuk üreticilerine sesleniyorum,kardeşim horoz yetiştirin.Horoz döner yiyelim belki düzeliriz.Yoksa bir müddet sonra deli tavuk sendromu yaşayacağız.Duyarlı bir toplum dileğiyle,saygılar.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Tavuk döner sendromu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Tavuk döner sendromu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TAVUK DÖNER SENDROMU yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Den(iz)
Den(iz), @den-iz
25.12.2017 11:30:56
Horozu anladık da horoz döner nasıl yetiştiriliyor hocam? :))))))

Yazı içeriğinde çözüme yönelik bir cümle bulamadım. Sanırım sürekli şikayet edip elini taşın altına sokmamak dan kastınız böyle bir şeydi.

Sevgilerimle...
mehmetmacit
mehmetmacit, @mehmetmacit
25.12.2017 08:54:57
farklı bir bakış açısı...olabilir şair kardeşim
asıl mesele son yıllarda insanı kul yapma anlayışı bence daha etkili.
düşünmeyen Varlık projesi.
kaleminize sağlık
Taha Yasin Gülbeyaz
Taha Yasin Gülbeyaz, @tahayasingulbeyaz
24.12.2017 22:03:34
tesbitlerinize ben %100 katılmıyorum ama %48 doğruluk payı olduğuna kaniyim..:)
Türkiyede ki duyarsızlık, korkaklık, neyime lazımcılık, inançsızlık, kandırılmışlık, kendinden olmayanlara çabuk aldanışlılık, uysallık gibi sendromların sebebi tavuk tüketiminden olabilir..:)
tereyağı- yün - deri - fındık - et ve daha birçok insana faydalı ürünlerin üretimini azaltınca, teşvik edilmeyince, insanların ya pahalılıktan yada bulamamaktan veya alternatif cazip ürünlerin şırınga edilişini bitaraf ettiğimizde galiba düzeleceğiz..

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL