Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
sehran
sehran

abdal

Yorum

abdal

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

842

Okunma

abdal


’’Ateşin daha yeni bulunduğu çağlarda
Yine böyle yanardı lambalar,
Sonra asfalt ovalarda
Akan seller ve abdal.’’

Behçet Necatigil


abdala bir sır verirlerse arkasına geçer sureti hayal edermiş. bir suret karanlıkta tasvire, seslerle ve renklerle kesilirse; musavviri ışık hayal edermiş. sır ile hayal sureti renklendirirse ;biçim, iklim surermis. birisi bir aynaya bakmaya tutulup kendini merak etmeye meylederse abdal sır olurmuş.

abdal karanlıkta kendi tasvirine susamış sezgidir. tanımı belirsiz, musavviri yoktur.

sezer de esrarını sezdirmez.

artık yoklar. pan gibi.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Abdal Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Abdal yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
abdal yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
meleksukan
meleksukan, @meleksukan
30.11.2017 14:43:25
ilham verici
...
lacivertiğnedenlik
lacivertiğnedenlik, @lacivertignedenlik
30.11.2017 14:29:25
10 puan verdi


'' Çölde tek başımıza olduğumuzun bilincine varırsak, deliririz.❞ der Muriel Barbery Kirpinin Zarafeti kitabında.

Dönüşmenin sınırı yok.
..



Den(iz)
Den(iz), @den-iz
30.11.2017 14:13:51
Pancar mı desem parfüm mü ? Kokusu hala var...

Sevgilerimle...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL