Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Mustafa Can Aydın
Mustafa Can Aydın

Bir Zamanın Başka Bir Zamana Geçişi

Yorum

Bir Zamanın Başka Bir Zamana Geçişi

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

611

Okunma

Bir Zamanın Başka Bir Zamana Geçişi

Yaşantımız bize sürekli koşmamızı yoksa yürümemizi oda yoksa sürünmemizi öğütledi.
Bu bir öğüt mü yoksa içgüdü olarak bizlerin istenci mi oldu?
Eğer insansak çoklu kişiliklerimizden ve birden fazla benden söz edebiliriz, her düşünen insan başka zamana ait hisseder kendini, çünkü bilir ki zamanın onu yenemeyeceğini, büyüteceğine inanır.
Bizlerin olmak isteğini bizle olduğumuz biz arasında mekik dokunmamız çok zamanlı bir süreçsizlik ve bilinmemezlik döngüsüne sahiptir.
Düşünmek eylemi her şeyin altını üstüne getiriyorsa ve o bilincin altında biriktirdiklerimiz bize etkileri konusunda, fayda yada zarar tanımlarına sığıyorsa bize gerekeni çekip çıkartmamız ne derece mümkün olabilir?
Kendin için ötede tuttuğun kendine bir anlam vermek, eğer o mutlu olmakta bize gerekli olanı verecekse bu faydacılıkla mümkün olabilir.
Kendimizi bir başkasında bulma eylemi bizi tam anlamıyla aşıp bir başkasına başkalaşır mıydı?
Anlamlandırdığımız ve günümüze kattığımız bize sürekli aynı, kaybetmekten korku yaşatan ve içimizde kor gibi yelleme ihtiyacı neden mi?
Neden olacak başka bir duruma ve başka zamanlara dayanamayacak oluşumuz bu durumların getirdiği ihtimalleri kabullenmek, istemeyişimiz...
Biriktirmekte ona verdiğimiz değere veya anlama, taşıma, koruma ve zamana yenilmeme gerçekten içgüdüsel bencilliğin ta kendisidir.
Bir şeyleri paylaşmak onun zamana yenilmemesiyle anlam kazanır.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir zamanın başka bir zamana geçişi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir zamanın başka bir zamana geçişi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Zamanın Başka Bir Zamana Geçişi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL