Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
yusuf  yılmaz
yusuf yılmaz

KRAVAT

Yorum

KRAVAT

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

497

Okunma

KRAVAT

KRAVAT
Hikmet Abi terzidir. Çok güzel elbise diker. Sessiz, sakin, tatlı dillidir.
Canpolat yağız bir delikanlıdır. Biraz geç evlenmeye karar vermiştir.
Hemen düğün hazırlıklarına başlar.
En güzel elbise diken Hikmet Ağabey’in kapısını çalar.
-Selamün aleyküm.
-Aleküm selam, buyrun.
- Evleneceğimde bir elbise diktirmek istiyorum.
-Tamam.
Tabi hayırlı bir iş olunca Canpolat’ın elbisesini hemen diker.Canpolat, kız tarafının gönderdiği gömleği, kravatı, mendili ve ayakkabıyı prova yapmak üzere Hikmet Ağabeyin yanına gelir. Elbiseleri giyer. O sevinçle aynanın karşısına geçer.
-Teşekkür ederim Ağabey, eline sağlık fakat ben kravat bağlamayı bilmem.
-Ben bağlarım.
O akşam kına gecesidir. Akşam yatarken kafada biraz kocaman olunca çıkarırken kravatı çözülür. Yarın düğün olacaktır. Bir türlü kravatı bağlayamaz. Hikmet Ağabeyi bulur ve kravatı tekrar bağlatır.
-Valla ağabey kravatla yatacağım.
-Yok yok bu sefer biraz kısa bıraktım çıkarırken dikkat et.
Düğün olur ertesi gün Hikmet Ağabey Canpolat’ı tebrik eder.Canpolat Hikmet Ağabey’nin kulağına eğilir.
-Ne olur ne olmaz o gece kravatla yattım!
Yusuf Yılmaz


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kravat Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kravat yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KRAVAT yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL