Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Aşık Gülveren
Aşık Gülveren

Öfke Nedir? Paradoks mu? Yaraya Dost mu?

Yorum

Öfke Nedir? Paradoks mu? Yaraya Dost mu?

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

685

Okunma

Öfke Nedir? Paradoks mu? Yaraya Dost mu?




Öfkelenmek sevmemek mi, değişmeyeni değiştirememek mi? Gülmeyeni güldürmemek mi? Hoşa gitmeyince kırıp dökmek mi? Yoksa ah ulan, ben bu yanlışlığı düzeltmek için neden olayın içine dâhil edilmedim, diyerek kızmak mı? Haydi, buyurun buradan yakın! Hangisini seçelim de bir cevap verelim?
Bazen hayatta, böylesine duble çift duble sorular çıkıyor karşımıza! Kaçsan da kaçamıyorsun devamlı peşine geziyor, kovalasan da gitmiyor! Özünü mü alsak sözünü mü alsak, gözüne mi baksak gönlüne mi yoksa sıfatına mı belli olmuyor, seçilemiyor! Değişime ayak uydurmayanı uydurmaya çalışırken uymayınca, sinirlenmek kaçmak mı?
Düş ile gerçek aynı olunca, hayal mi ayrı oluyor? Seçemedim ki cevabı hala arıyorum! Bence öfkelenmek, değiştirme yanlış deme gücünü kendinde bulmaktır, değiştirmek için yola çıkmaktır. Yoksa insan neden öfkelensin? Yoksa volkan gibi neden öfke kabarsın, darmadağın etsin aklı zihni? Makul bir düzelteme değiştirme eksenine götürmüyorsa, neden var? Boşuna mı bedenin içine yerleştirilmiş? Kırmak dökmek yıkmak için mi, kontrol edememek için mi? Sanmam. İç sesin gönlün yanlış olanı göstermesi, git düzelt doğruyu göster demesidir. Öfkelenmek sorgulamaya varmaya kapıdır ve bu olmalıdır. Ateş yakarak düzeltmez sadece yakar su ateşi harareti söndürür.
Oysa biz tam tersi yıkmak kırmak, benim dediğim olmak derken, doğruyu bulmanın söylemenin kapısını yolunu ateşle yakıyoruz, bizde yanıyoruz. Tutsak edene tutsak olmak insana yakışmaz, öfkeyi kontrol eden mekanizme doğruyu söylemek ya da değiştirmek için çabalamaktır. Karakteri yok eden bir yıkım merkezi değildir öfke, yapım merkezidir, görme görmeyene gösterme merkezidir öfke. Vesselam.
Öfke ile çıktım yola
Bir baktık sağa sola
Birde taktık kolları kola
Haydi, işimiz rast gele

Karşıda gördük bir ağlayan
Kimse yok galiba halini soran
İç sesim yani gönlüm dedi
Ne kazık gibi dikildin ey sen duran
Varsana ol halini soran

Öfkem kabarmadan haydi dedi
Soralım bakalım nedir derdi
Çözelim kalmasın artık derdi
Kabarmak yakışmaz bize dedi
Yaklaştık delikanlının yanına
Derdin nedir söyle dedik yana yakına
Terk edildim sevdim ben dedi
Dinlemedi sözüm kırdım döktüm dedi
Benim sevmediğim yerden gezer
Fikrini değiştirmez beni deli eder

Öfke dedi sana kim dedi böyle yap
Önce sen dedi fikrini değiş güzeli kap
Yanlış yapmışsın ben değilim öyle öfke
Yıkılır mı gönül böyle vura döke
Var yanına özür dile al fezleke
Ben değilim yakan yıkan öfke

Şaşırdı delikanlı öfkenin sözüne
Baktı şöyle bir sağına soluna fikrine
Hakikaten doğru dedi düşününce
Anladım öfkeye takılmazmış maske
Varayım gönlünü alayım ey öfke
Ne güzel şeymiş bu akıl denilen meleke

Âşık Gülveren

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Öfke nedir? paradoks mu? yaraya dost mu? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Öfke nedir? paradoks mu? yaraya dost mu? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Öfke Nedir? Paradoks mu? Yaraya Dost mu? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL