Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
elvin
elvin

BİR UMUT

Yorum

BİR UMUT

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1322

Okunma

BİR UMUT


En karanlık gecelerin içinde bile parlayan yıldızlar varsa, en büyük sıkıntıların içinde de yıldızlar kadar çok umudunuz olmalıdır. Umudunuz ne kadar çok olursa o karanlıklar da o kadar hafifler. Para, aile, kişisel, iş, hastalık… Adı her ne olursa olsun sıkıntınızın, mutlaka içinde bir yerlerinde umudunuz olmalı.
Ödeyemeyeceğiniz kadar çok borcunuz mu var, hastalıklar yakanızı bırakmıyor mu, aile içinde çatışmalardan daraldınız mı, iş stresinden kurtulamıyor musunuz, insanlar içinde kendinizi yalnız mı hissediyorsunuz? “Dipteyim artık ben iflah olmam” diye mi düşünüyorsunuz? O halde söylenebilecek tek bir söz var. Sizin umudunuz yara almış.
Sıkıntınızdan arınmanız için ilk yapmanız gerekenin, umudunuzu yeniden hayata döndürmek olduğunu unutmayınız. “İnsan umutla yaşar” sözü pek de yabana atılacak bir söz değildir. Pek çok uzman doktorun kanserli bir hastanın yüksek moral gücü ve umutla hayata bağlanması nedeniyle tedaviye tam cevap verdiğini söylediğini biliyoruz. Ölüme bile çelme taktıran umut, sizin içinizde bulunduğunuz sıkıntıdan mı arındıramayacak.
“Pozitif düşünün ki, hayatınız pozitif olsun” diyen bilim adamları, kanıtlanmış bilgi ile çıkmışlar karşımıza. O halde, umudunuzu yeniden canlandırmanın ve hep canlı tutup her türlü sıkıntı, musibet ve beladan kurtulmanın zamanı gelmedi mi?
Sadece bir umut!
Sizin, bizim canlı veya ölmüşlerimizin tek ihtiyacı olan şey umut!
Dünyada rahat bir nefes alacağınız günlerin geleceğine umut edin, her daim pozitif düşünün ve sonunda göreceksiniz ki her türlü olumsuzluklar mazide yerini alacak. Çünkü umut, insanı harekete geçiren, doğru düşünmesini sağlayan bir güçtür. Umut ile hareket ettikçe problemler çorap söküğü gibi çözülüp gidecektir.

Sadece bir umut!

Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmemeniz dileklerimle!

Elvan USUL
Eylül 2008

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir umut Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir umut yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİR UMUT yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL