İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
Ayşegül AKDAĞ BARUTÇU
Ayşegül AKDAĞ BARUTÇU

İçsel Karmaşa

Yorum

İçsel Karmaşa

5

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1618

Okunma

İçsel Karmaşa

İçsel Karmaşa

Sonra bir şey oldu, dudaklarımdan kelimeler dökülemedi o an.
Susmak düştü payıma. Nereden korkmuş olabilirdim ya da çekinmiş? İçimdeki nefreti atarcasına tükürüp suratlarına siz kimsiniz diye haykırmalıydım! Ama bir şey durdurdu beni, yapamadım.
Sükûtumu örttüm çıplaklığımın üzerine usulca. Sonra ayaklarım direndi vücuduma, olduğum yere çöküverdim. Ellerim bağlandı.
Bir süreliğine içimde kopan fırtına yerini dinginliğe bıraktı. Anestezi altına alınmış gibiydi öfkem, nefretim, kinim. Çenemin yorulduğuyla kaldım, iyi mi?

Hayır, korkmadım çekinmedim hiçbir şeyden ve hiç kimseden!
Sadece, yoruldum birazcık. Koşmaktan değil ya da konuşmaktan, ağlayıp zırlamaktan hiç değil! Yorulmaktan yoruldum. Yorgunluğun kendisinden. İnanır mısınız ilk defa bu kadar yoruldum, gece ağır bir karabasan gibi üzerime çökerken karşı koymak gelmedi içimden, akışına bıraktım; ama akmadı.
Düşünmekten yoruldum, beynim buruştu sanki. Ya da iğnelerle beynimin içini deldiler; öyle acı bir his. Elimde olsa silerdim geçmişi beynimin karanlık odalarından.
Ah o karanlık odalar, yüzüme vururcasına acizliğimi dokunmasalar düşlerime.
Dilim bağlanmadı, konuşmak yasaklanmadı da. Sadece kelimeler kifayetsiz kaldı yaşadıklarımın yanında, faydası dokunmayacaksa neden yorayım daha fazla kendimi?
Yeniden başlayabilir miyim bilmiyorum, sözcükler dökülür mü dudaklarımdan bir daha?
Faydasını görür müyüm devrik cümlelerin?

Ama nedense bir umut var içimde. Uçurumun kenarında sarp kayalıklara doğru çaresizce sallanırken bir el tutup yukarı çekecekmiş gibi. O umut mudur beni ayakta tutan yoksa her şey rüya mı? Gerçek mi bu yaşadıklarım yoksa birer halüsinasyon mu?
Tüm bu karmaşanın içinde çırpınıp dururken emin olduğum tek şey var, ben yaşıyorum.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İçsel karmaşa Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İçsel karmaşa yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İçsel Karmaşa yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yadim
yadim, @yadim
11.6.2017 13:36:30
Güzel bir anlatım
anlamlı derin ve içsel...
etkili bir düşünsel demlenişin duyuşa/duyulaşa gelişi, süzülüşü gibi...
Değerli kalemi Kutlarım
Yüreğinize ve düşüncelerinize sağlık...
Saygı ve selamlar
Den(iz)
Den(iz), @den-iz
26.5.2017 14:00:24
Ha gayret şu köşeyi dönünce bitecek her şey. Sana sanal umutlar göndermeyeceğim. Yaşam en acımasız yanlarıyla görünecek kimi zaman ve hep köşe başlarının sivri kenarlarından yara alacağız. İlla ki o köşeyi de dönmeyi başaracağız. Bizler kadınız.....

Sevgilerimle..
Şükrü Beşiktaş
Şükrü Beşiktaş, @sukrubesiktas
26.5.2017 13:22:59


Merhaba,
"umut" var ya "umut" ... Güzeldi ! Kutlarım,selamlar !
Bedri Karaarslan
Bedri Karaarslan, @bedrikaraarslan
25.5.2017 15:26:47
yazınız bir güzel iç konuşma ve ruhsal bir hesaplaşma gibi. kaleminiz kuvvetli etkili anlatıyorsunuz. kutlarım ...
-Nawal
-Nawal, @nawal
25.5.2017 12:48:32

yine yorgun olduğun günden doğrulacaksın
yine o tutucak elinden

seni anlamamış olmayı dilerdim
ama bırakmıyor işte yakamı

sevgiler

...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL