Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
GİZEM  AKKENTLİ
GİZEM AKKENTLİ

DOSTLUĞA DAİR

Yorum

DOSTLUĞA DAİR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

687

Okunma

DOSTLUĞA DAİR

Dostluk ince,duyarlılık gerektiren bir bağdır .Telaffuzu bile özen gerektirir.Herkesle dost olamaz ,sen de herkese dost olamazsın.Gülmek ve ağlamak arasında ince çizgidir manevi iklimin ürünüdür paylaşımla beslememek,gözün gibi koruman gerekir şimdilerin ne olduğu belirsiz tuhaf ilişkilerindeki söz etmiyorum hani şu dostum ,can dostum paylaşımları adı altında arkasından çevirmediğiniz dolap kalmayan dostluklar değil anlatmak istediğim güdümlü ,çıkarcı ,baskıcı ilişkilerle bugün dostum deyip yarın düşmanınız saydığınız menfaat altında ezilmiş hiçlikten değil kastım .
Benim büyük özlemlerim var dostluklara ,yitirenlere,bir türlü kazanılamayanlara korunması vazife edilmiş dostluklara samimi ,içten ,anlayan ,yargılamayan ,birlikte çekilen halaylara ,gülmekten kasılan yanaklara içilen tarhana çorbasının her şeyden kıymetli olduğu zamanlara ,bir kahvenin kırk yıl hatırının olduğunun bilindiği ,vefanın esas olduğu dostluklara nefreti kusan ,kendi haklılığımıza gömülmüş ,hazımsızlık içinde can çekişen ,her gün yeni bir ihanete gebe dostluklara değil Benimle ağlayan ,benimle de gülebilmeli çizgisinde kutlayan ,dost saydığının başarıyla gurur duyan yücelten dostluklara çokça ve haklı olarak özlemlerim var "üne kavuştuğumda yanımda bir tek dostum dahi yoktu j.j Russo sadece acıya ortak olmak mıdır ? Birlikte geçecek tesellisi midir ? Kötü günü anladık da ya iyi gün dosta ihtiyaç duymaz mı ? Kötü günümde benimle bir çok kişi hatta herkes derdime ortak olup üzüntümü paylaşabilir diyor bir yazar ancak benim başarımı yükselişimi sadece yüksek ruhta olanlar sevinebilir anlayabilir .! Bu yüksek ruhlara sahip insanlar çevrenindeyse çok şanslısınız kıymetini bilin yoksa durum Aristo’nun "dostlarım dünyada hiç dost yoktur onlara bir gün bşr düşmanızın olacak gibi davranın .!
Ama insan işte bekliyor ,biliyor ,görüyor ,kırılıyor ,üzülüyor bekliyor insan kocaman bir dost elini ,bazen kötü bir haberine bile üzülmeyi istiyor ,bazen Sevincine kutlama olmaya özeniyor anlamasalarda kaybolsa da dostluk kişisel çıkarın derin sularında insan işte ..dostuma fiyat biçmiyorsan eğer ,kalıplara eokmadan sınırlamadan anlayarak sevebiliyorsan eğer sen dünyanın sayılı kalmış güzel insanlarından birisin ,kötü insanlar sanıyor ki hani şu asanlar kesenler gani şu çok bilenler dünya onların sayesinde dönüyor bilmiyorlar ki dünya iyiler için varolmaya devam ediyor eğer dostumun başarısına gülmeseydim kendimden utanç duyardım çünkü bu utanılacak bir şey,bırakalım şimdi dostluktan dem vurmayı da ,yazılanları baştan yazma işini bir kenara önce kendimize evvela kendimize dönelim .
Günümüze uyarladık dostluğu sapma sapan kurgularımıza fesat iç çekişlerimize kırk yıl hatırı olan kahve falan da kalmadı ,nefret kusan terbiyesiz cümlelerin eline verdik yılları arkadaşlıkları kötüden yana işleyen kalbimiz kömür karası oldu sahte içten olmayan gülüşler yerleştirdik çehremize ,sonra bir de adına dostluk dedik sonrasında anladık elbette herkesten dost ,herkese dost olunmaz !
Özetle arkadaşlar kahveyi kavurduk ,kırk yılın hatırına ,dostluğu da çevirdik menfaat çukuruna
GİZEM AKKENTLİ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dostluğa dair Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dostluğa dair yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DOSTLUĞA DAİR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
26.12.2016 13:09:43
Beğeni:
0
Okunma:
687
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL