Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Bir Kürt Romanı
Bir Kürt Romanı

HAVVA'NIN YÜKSEK TOPUKLU KIZLARI

Yorum

HAVVA'NIN YÜKSEK TOPUKLU KIZLARI

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1003

Okunma

HAVVA'NIN YÜKSEK TOPUKLU KIZLARI

HAVVA'NIN YÜKSEK TOPUKLU KIZLARI

Kendine güvenen, okuyan, meslek sahibi olan, her daim gülmesini bilen, giyimine ödünç vermeyen, kahkahaları toplumda eksik etmeyen, kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde dura bilen kadınlara her zaman hayran kalmışımdır.

Gericiliğin en büyük düşmanları bu kadınlardır... Ataerkilleye başkaldıran bu kadınlar, muhafazakar beyinleri her zaman zorlayarak hedef haline gelirler. Ancak bu kadınlar cesurlar, kendilerinden ödünç vermezler, cehaleti yüksek topukları ile ezip, toplumu öncülük edip muasır medeniyetler seviyesine ulaştırıyorlar...

Çocuklarına en iyi eğitim ve öğretimi verip kendileri gibi yetiştiriyorlar. Bu kadınların kocaları ya da sevgileri de onlar gibi medeni ve kültürlü insanlar. Asla gericiliğe meydanı boş bırakmazlar. Dünyayı takip edip gelişmişliğin ne noktaya geldiğini öğrenip onlar gibi yaşamaya çalışırlar. Genellikle bu kadınlar yeri geldi mi hiçbir erkeğe eyvallah demezler.

Dekolteli elbiseler, ellerinde sigara ve şarapla, yüksek kahkahaları ile diledikleri gibi yaşarlar. Kimse ye minnet eylemezler.Havva’dan beri dünya geliştikçe bu kadınların topuklu ayakkabılarıda yükselir. Ve bu gelişmişliğin sembolüdür. Bu kadınlar Havva’nın yüksek topuklu kızlarıdır.


Niyazi Koluş

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Havva'nın yüksek topuklu kızları Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Havva'nın yüksek topuklu kızları yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAVVA'NIN YÜKSEK TOPUKLU KIZLARI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Saynur Baysal Öztürk
Saynur Baysal Öztürk, @saynur-baysal-ozturk
19.11.2016 21:04:43
Hiç de böyle bir üslup sahibi değilimdir, ama...

Yazıyı okuyunca okuduğum binlerce kitaba, alnımın teri ile aldığım hukuk diplomama acıyasım geldi. Öyle ya, medeniyet simgesi olan yüksek topuklar, yüksek kahkahalar, dekolteler, şaraplar. .. Bu muhteşem (!) değerlerin sağladığı medeniyeti sağlayamadığı için bunca yıllık emeklerimi imha edesim geldi.

Kusura bakmayın da, o bahsettiğiniz şarabı fazla kaçırdığınız bir zamanda mı yazdınız bu yazıyı?

Orta okulda iken bizlere "Evladım, kafanızın dışını değil içini süsleyin." diyen sevgili hocama hürmet ile.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL