Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
meneviş
meneviş

Neval Kültür Merkezi

Yorum

Neval Kültür Merkezi

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1037

Okunma

Neval Kültür Merkezi



"siyah beyaz hayatımın
en güzel rengi
sen!

yaşam kaynağım
sen!

sen,
ömrümün rengi,
iyi ki varsın."

Gülay Dinç


Bir ana şiiridir bu. Kocaman yürekli bir anadır Gülay.

Hayata tekme atan bir ananın ve hayata çelme takan kızının hikâyesidir buraya yazacaklarım. Ve buraya yazacaklarım, Neval Kültür Merkezi’nin de hikâyesidir.


Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan üç çocuklu bir ailenin annesi Gülay, üçüncü çocuğunun doğumunda yaşadıklarını şöyle anlatıyor;
"Neval , 16 Mayıs 1979 Perşembe günü saat 24:06 da dünyaya merhaba dedi.Doğum sırasında beyine oksijen gitmediği için zihinsel olarak gelişme sağlayamadı. Geçirdiği bir dizi ameliyattan sonra , hayata çelmeyi takan o oldu.Neval ’in benim kızım olarak dünyaya gelmesi , bana sunulan en büyük şanslardan biriydi. Neval , engelli çocuklarımızın yaşamımızda ne kadar önemli olduklarını görmemi sağladı. "

Doğum sırasında yaşadığı talihsizlik sonucu zihinsel engelli olan Neval, 29 yıllık yaşamında okuma yazma öğrendi, eğitimini tamamladı, sosyal aktivitelerde bulundu.

Gülay ve eşi, kızları Neval ve Neval gibi olan çocuklar için Heybeliada’da bir kültür merkezi açıp bu çocukların dünyasını gökkuşağı rengine boyama amacıyla kolları sıvadı ve işe başladılar.
Keloğlan masalı misali, olmayanı, imkansızı başararak ve onca engeli aşarak Neval Kültür Merkezi’nin nihayet bir yıl sonra açılmasını sağladılar. Sabır ve emek meyve verdi dostlar. Çocukların dünyası renklendi.

Bu yaz Türkiye’ye gittiğimde ilk ziyaret ettiğim yer oldu.
Tiyatrodan tutun da, öğrenmek isteyene gitar, isteyene spor, halk oyunları... hangi birini saymalı, duygulanmamak mümkün mü?

Daha geniş bilgiye www.nevalkulturmerkezi.com adresinden ulaşmak mümkün

Gülay hanımı ve eşini takdirle kutluyor, başarılar diliyorum.


Menevşe Köylü

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Neval kültür merkezi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Neval kültür merkezi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Neval Kültür Merkezi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
30.8.2008 01:20:00
Beğeni:
0
Okunma:
1037
Yorum:
0
BEĞENENLER
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL