Övünmeyiniz! hem topraktan yaratılmış, hem de toprağa dönünce kendisini kurtların böceklerin yiyeceği insanın övünmesi neye yarar. hz. ebubekir
Ayşegül AKDAĞ BARUTÇU
Ayşegül AKDAĞ BARUTÇU

AH, KEŞKE

Yorum

AH, KEŞKE

4

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

737

Okunma

AH, KEŞKE

Öyle bir yağmur yağsa öyle bir yağmur yağsa ki yeryüzündeki bütün kirlilikler sonsuza dek kaybolsa.
Yetmiyor gözyaşlarımız yetecek gibi görünmüyor.
Öyle bir gök gürültüsü kopsa öyle bir gök gürültüsü kopsa ki yeryüzündeki bütün silahlar paramparça olsa.
Yer yarılsın istiyorum,
İnsan yiyicileri yutsa diyorum. Kim neden oluyorsa masum bir yavrunun gözyaşına durup dururken acı çeke çeke olduğu yerde yansın küle dönsün istiyorum.
Kim incittiyse gökte uçan kuşları, kim acıttıysa zavallı anaları ölsün istiyorum. Acı çeke çeke, haykıra haykıra.
Elinden bir şey geldiği halde gerekeni yapmayan da yok olsun. Bu dünyayı hak etmiyorsunuz çünkü.
Bu dünya masumlara kalmalı daima. Şehirleri beton yığınına değil de çiçek yığınına dönüştürürler o zaman. Silahlar bombalar değil de laleler sümbüller çoğalır. Savaş değil de barış konuşur. Çirkinlik değil de güzellik ağır basar. İşte o zaman bükülür beli şeytanın işte o zaman pes eder kötülük.
Korkaklığın bitiği yerde cesaret yüreklenir ve biz neyi beslersek o güçlenir. Cesaretimizi doğru yerde kullandığımız zaman zafere doğru koşarız. Ve o zaman elimizde tüfekler toplar değil, çiçekler olur.
Yazıyoruz çiziyoruz ama bütün bunların farkındayız ama harekete geçmedikten sonra ne fayda
!

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ah, keşke Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ah, keşke yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AH, KEŞKE yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Şaban  Kalyoncu İskeçevi
Şaban Kalyoncu İskeçevi, @saban-kalyoncu-iskecevi
2.9.2016 15:55:50
Yaşamak Allah gibi tek ve hür
Aynalarındaki güzelliğe ebed sür, tebrikler.
KalbiHazan
KalbiHazan, @kalbihazan
22.8.2016 14:32:04
10 puan verdi
AMİNNNNNN diyorum yürekten...
Uğur Demiröz
Uğur Demiröz, @ugurdemiroz
22.8.2016 14:24:14
Yüreğinizdekileri ifade edip haykırmanız bile güzel, hepimiz bu yürek ile düşünsek ne anlamlı olurdu dünya...

Yüreğiniz her dem anlamlı düşünceler ie tazelensin temennimle...
batu_41
batu_41, @batu-41
22.8.2016 14:22:17
İNŞAALLAH KARDEŞİM İNŞAALLAH..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL