Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
rezzan sipahi
rezzan sipahi

sigara sağlığa zararlımı değil mi

Yorum

sigara sağlığa zararlımı değil mi

2

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

912

Okunma

sigara sağlığa zararlımı değil mi

komşumuz mehmet amca..kendisi 90 yaşında her sabah atar sandalyesini bahçesinin yoldan tarafında ki kayısı ağacının altına sobhet eder bir taraftan yoldan geçen tanıdıklarıyla bir taraftanda birini söndürür diğerini yakar şu sigara denen illetin ..düşünürsün kendi kendine hani şu son zamanlarda tıp dünyasında doğru bildiklerimiz yanlış yanlış bildiklerimiz doğru çıktı ya..acaba dersin acaba böyle bir durum mu var burada da.. mehmet amca 90 yaşına gelmiş dersin bu kadar tiryaki olmakla...hayatı boyunca hiç sigara içmemiş ve sigaranın sağlığa zararlı olduğuna inanan bir insan olarak yoksa dersin yoksa kaideyi bozan bir durum mu var ortada...sormak gelir içinden bu durumu tasdik ettirmek amacıyla.mehmet amca dersin kaç yıldır içiyorsun şu sigarayı..mehmet amca şöyle bir bakar 2 aydır içiyorum der ...efendimm dersin yanlış anladığını varsayarak..2 aydır der kızım 2 aydır..beklediğin cevap bu değildir aslında,şaşkınlığının sebebi bundan..

yani sonuç şu,sigara sağlığa zararlı hala,mehmet amca sadece 2 aydır içiyor sigarayı,90 yaşına kadar sağlıklı yaşaması bundan....

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sigara sağlığa zararlımı değil mi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sigara sağlığa zararlımı değil mi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
sigara sağlığa zararlımı değil mi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Vaha Sahra
Vaha Sahra, @vaha-sahra
4.9.2016 09:38:34


içmemek en iyisi, zehri parayla satın alıp içiyoruz resmen
tacettinfidan
tacettinfidan, @tacettinfidan
4.9.2016 09:08:44
Sigara artık hemen hemen her yerde tabu. Ama, yapılan bazı çok gizli araştırmalara göre, sadece Moğolistan’da 150 yaşında çocukluktan beri durmadan içenler çok. Neden mi? Endüstri yok! Yani havada haddinden fazla zehir yok.

Benzin şirketleri araştırma yapmış, arabayı ilk çalıştırdığın saniyede havaya bulaşan zehir miktarı yaklaşık 2000 paket sigaraya eşit!
Tütün üreticileri, akaryakıt endüstrisi kadar güçlü değil tabi. Dolayısıyla, tütün fırsatçı siyasetçilerin dayak keçisi.
Benzincileri karşılarına alamazlar, sıkmaz.

Gerçek bambaşka. Esasında tütün dumanı sakinleştiricidir. Nikotin kanı kalınlaştırır, kanamayı önler. İlaveten, nikotinin bilim tarafından halen tamamen anlaşılmayan başka bir tesiri vardır: kanda şekere ihtiyaç varsa organları hareketlendirir ve şekeri yükseltir, çoksa azaltır.

Bugün sigaranın en büyük zararı sarıldığı kâğıt ve filitresindedir, zira bunlara kimyasal şeyler ekleniyor - iyi yanması, kokması, vesair için.

Her neyse, içeceksen iç, ama itidalle. Zira kirli havaya, az da olsa, yine de biraz daha kir ekliyorsun.

Kutlarım, bir örneğe işaret ederek, uyandırıcı ve teşvik edici bir mevzuya değinmişsiniz.




© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL