Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
yiğit özkan yılmaz
yiğit özkan yılmaz

İYİMSERLİK ŞÖYLE DURSUN İYİYİM-SERLİK YAPALIM

Yorum

İYİMSERLİK ŞÖYLE DURSUN İYİYİM-SERLİK YAPALIM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

472

Okunma

İYİMSERLİK ŞÖYLE DURSUN İYİYİM-SERLİK YAPALIM

İnsanoğlu hep iyiyi,güzeli, hayrı ister ve bu sebeb-i surur’a talip olur. Gelgelelim bazen işler sözüm ona ters gider. Kişi kötüyü, çirkini, şerri, sıkıntıyı görür ve gönlü nahoş olur ama alttan almak, sıkıntıyı bertaraf etmek, şöyle dursun diyip vitrine kaldırmaya çalışmak kısaca ’iyimserlik’ odunuyla semaverde çay demlemek yoluna koyulur.
Bir de ’iyi-yim serlik’ yapanlar vardır.
Onlar sıkıntıları bir kenara bırakamaz, vitrine kaldıramaz, çayı da demli içerler. Nasılsın diye sorulduğunda hep ’iyiyim’ der oyunu bozmazlar. Yemiş gibi yaptıkları kazıklar, inanmış gibi yaptıkları yalanlar, Duymamış gibi yaptıkları uydurmalar vardır.
DERS ALIRLAR
emmi-dayı, hala-teyze, genç-yaşlı, gözü yaşlı insanlar vardır,
kimi ağlar için için,
kimi ağlar bilmem niçin ?
iyimser olan susar ve unutur,
iyi-yim ser olan ise uyur ya da uyuduğu umulur.
Çığ da kopana değin uyur
: DUYURULUR
YİĞİT ÖZKAN YILMAZ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İyimserlik şöyle dursun iyiyim-serlik yapalım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İyimserlik şöyle dursun iyiyim-serlik yapalım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İYİMSERLİK ŞÖYLE DURSUN İYİYİM-SERLİK YAPALIM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
11.6.2016 04:09:58
Beğeni:
0
Okunma:
472
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL