Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
Sedanurs
Sedanurs

AZMİN PEŞİNİ BIRAKMA

Yorum

AZMİN PEŞİNİ BIRAKMA

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

413

Okunma

AZMİN PEŞİNİ BIRAKMA

Her insanın bir amacı vardır.Her insan denilmese bile insanların bir çoğunun amacı vardır. İnsanlar amaçlarını gerçekleştirmek için bin bir türlü şey yaparlar. Sabrederler,yılmazlar,çalışırlar,azmederler.Ancak bunları yapanlar başarıya ulaşabilir.Kimi insanlar gece gündüz çalışır fakat kararlılıkla azimle çalışırlar, kimileri de üstünkörü umursamadan . İşte bu insanlar başaramayanlardır.
Başarının en önemli koşulu azim ve hevestir.İnsanlar bir işi başarabilmek için azimli bir şekilde çalışıyor ise o işe eninde sonunda ulaşıp beraberinde başarıda getirecektir.’’ Azim insan gücüdür.Azimli olan her zorluğu yener.’’ sözünü örnek olarak verebiliriz.Sebatlı olmak , çıktığımız yoldan asla vazgeçmeyerek kararlı olmamız anlamına gelmektedir.’’ Hazine eziyet çekerek gözükür’’ sözünü de bu şekilde açıklayabiliriz.Önemli olan ne kadar yol katettiğimiz değil katederken neler yaşadığımızdır.Katettiğimiz yolda bir çok zorluklarla karşılaşacağız.Fakat pes etmeyip , kararlı olursak o başarıya en sonunda ulaşacağız.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Azmin peşini bırakma Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Azmin peşini bırakma yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AZMİN PEŞİNİ BIRAKMA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
sıratımüstakim
sıratımüstakim, @siratimustakim
7.4.2016 00:12:13
Başarının efendisi olmak için,çalışmanın kölesi olmak gerek.Sebat,azim,inanç her kapıyı zorlar.Çalışıp sonucunu Allah'a bırakmak yani tevekkül etmek en doğru davranış.Elbette zorluklarla karşılaşılacak.Hangi alın teri çabasız akar ki?Anlamlı bir yazıydı.Tebrikler.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
5.4.2016 22:17:24
Beğeni:
0
Okunma:
413
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL