Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Emin ÇELİMLİ
Emin ÇELİMLİ

Kesin Bilgi Sahibi Olarak Eleştiri Yapmak

Yorum

Kesin Bilgi Sahibi Olarak Eleştiri Yapmak

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

565

Okunma

Kesin Bilgi Sahibi Olarak Eleştiri Yapmak

KESİN BİLGİ SAHİBİ OLARAK ELEŞTİRİ YAPMAK

Sözlerime İngiliz Pop Şarkıcısı Cat Stevens sonradan Müslüman olup Yusuf İslam adını alan Din kardeşimizin “ Kuran’ı Kerim’i okuyarak Müslüman oldum. Eğer Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım “ sözleriyle başlamak istiyorum.
Bu güne kadar Allah tarafından Dört Peygambere Dört Kutsal Kitap gönderilmiştir. Bunların en sonuncusu Peygamberimiz Hazreti-i Muhammed (s.a.v) Efendimize gönderilen Kuran’ı Kerim’dir. Ve hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiştir. Kıyamete kadar da değişikliğe uğramayacağına dair Ayet-i Kerime vardır. Kılavuzumuz Kuran ve Peygamberimizdir. Hal böyleyken çoğumuz dinimizi hocadan hacıdan veya etrafta görülen kişiler tarafından gerçekleştirilen olumsuz olaylardan öğreniyoruz. Veya Din bu mu, din buysa ben dine inanmıyorum gibi kişiler bazında değerlendirmeler yapılıyor. Bu durum Dinimize büyük zararlar vermektedir.
Son yıllarda İslam adına emperyalist devletler tarafından adının önüne İslam kelimesini yerleştirip Terör estiren veya birbirleriyle savaş eden örgütler kurulmuştur. Bu terör örgütleri güya İslam adına savaşmaktadır. Sadece inanan bunun dışında bilgi sahibi olmayan bazıları bunları sosyal medyada paylaşarak belki dinimiz adına üzüntüsünü ifade etmek için bilmeden Dinimize büyük zarar vermektedirler.
Asıl amaçları bu zehirli düşünceyi yaymak olan emperyalist devletler bu gibi olayları İslam Dinini dejenere etmek için her gün başka bir olay yaratıp dinimiz hakkında tam bilgisi olmayan insanlarımızın kafalarını karıştırmaktadır.
Ayrıca kişisel alçakça işlenen yüz kızartıcı suçları kişinin karakteri bazında değerlendirmemiz gerekirken, işte Müslümana bak, bu da inançlı böyle Müslümanlık mı olur gibi söylemlerle inceden inceye Yüce Dinimize zarar verilmektedir.
Bu tip terörle, insan öldürmekle, işkenceyle Dinimizin uzaktan yakında alakası yoktur. Hangi ırktan olursa olsun insan canlı sevgisi vardır ilk şartında. Hiçbir kimseye bir başkasının canını alma, hatta kendi canına kıyma yetkisi vermemiştir Dinimiz. Durum böyleyken İslam adına yapıldığı söylenen ve eylemler gerçekleştiren tüm örgütler TERÖR örgütüdür.
Hal böyle vahim bir boyutta iken Dinimizin ilk emri OKU dur. Bizler hemen hiç vakit kaybetmeden dinimizi tam olarak öğrenelim ki bu tuzaklara düşmeyelim. Kimin ne adına kimin hesabına çalıştığı, İslam’da terör vardır algısını yerleştirmeye çalıştığını dinimizi tam olarak öğrenmekle ayırt edebiliriz.
Dini ırkı ne olursa olsun her toplumda sapık ruhlu insanlar çıkabilir. Bunlar kişisel baz da değerlendirilmelidir. Herhangi bir Dine, ırka toplumun geneline yayılmamalıdır. Eleştirilerimizi de bu yönde yapmalıyız diye düşünüyorum.
Çok ince ve hassas bir çizgide bulunan bu konu hakkında yazılacak çok şeyler var. Ancak benim sözüm özetle bunlar.
Her konuda iyi bir bilgi donanımımız olmalı ki doğruyu bulabilelim, eleştirilerimizde doğru yönde olsun.

Hayırlı huzurlu akşamlar diliyorum.

29.03.2016
Emin ÇELİMLİ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kesin bilgi sahibi olarak eleştiri yapmak Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kesin bilgi sahibi olarak eleştiri yapmak yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kesin Bilgi Sahibi Olarak Eleştiri Yapmak yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kemnur
Kemnur, @kemnur
2.4.2016 21:18:06
Allah razı olsun hocam. İnanın ki bu konuda ben bir yazı hazırlığındaydım. Özellikle facebook, twitter gibi paylaşım sitelerinde İslam düşmanlarının ve MOSSAD gibi örgütlerin üretip paylaştığı sapkınlara ait görüntüleri ve demeçleri paylaşarak İslamın yıpratılması faaliyetlerine çanak tutan insanlarımızı uyarmak istiyordum. Sizin bu yazıız gönlümden geçenleriçok iyi vurgulamış.. Paylaşmanız vesilesiyle bu güzel yazınızı okumak imkanım olduğu için mutluyum...Konuyu işleme şekliniz ve tarzınız okumaya keyif katmakta. Güzel paylaşımınıza,edebiyata verdiğiniz emeğe ve yaşattığınız okuma keyfine teşekkürler... Tebriklerimle... Saygıyla...
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
29.3.2016 21:40:08
Beğeni:
0
Okunma:
565
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL