Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Fatma Oral
Fatma Oral

DEĞERLİ DOSTLARIM

Yorum

DEĞERLİ DOSTLARIM

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1117

Okunma

DEĞERLİ DOSTLARIM

Acıların katre katre çöreklendiği güzel Ankara’nın yas dolu kara günlerinde kalbim parça parça iken ben bende değildim. Uzak kaldım edebiyattan. Son dört ay içerisinde insanlık dışı canlı bomba olayı ile defalarca imtihan edilip, Ankara’lı kardeşlerimizin, dostlarımızın, yakınlarımızın, acılarına bire bir tanık olduk.

Bombadan zarar görenlerin tamamı sabah evinden çıkarken mutlu mesut, kendi halinde sıradan vatandaşlardı. Geriye kalanlar kimi bir avuç yanmış kemik, kimi bir avuç et parçasıydı. Ne yazık ki o güzel insanlar; bedenlerini ve akıllarını hastalıklı ruhlara satan canavar insanlarca katledildiler.

Dostlarımın sevdiklerimin acıları üstüne gözlerim kırmızı karanfilden başka çiçek göremedi. Döndüm, döndüm. Niyeler beynimi kemirdi. Bu acılara engel olamadığım için kendimi çaresizliğimle suçlu hissediyordum. Yirmiüç, yirmidört, yaşlarında hayatının baharında o canım şehitlerin çalışmakta olduğum hastaneden edebi istirahatlerine yolcu edilmesi ile acımız daha da ağırlaştı. Ölümün kucağında genç, pırıl, pırıl insanları gördükçe benim yaşıyor olmam haksızlık gibi geliyordu. Hastahaneler, ve morg kapıları ana babaların eş ve çocukların gözyaşları ile sellere bulandı.

Biz yunusların, Mevlanaların kültürü ile yoğrulduk. Bize bir taş atanı gül ile karşıladık. Allahım sen ülkem ve insanlarım için hayırlı olanı ver. Amin.
Kendime gelemedim.

Affedin.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Değerli dostlarım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Değerli dostlarım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DEĞERLİ DOSTLARIM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kul düşünce
kul düşünce, @kuldusunce
27.3.2016 06:28:52
duyarlı yüreginizi kutlarım
ülkemizin nereseinde kalleşce ölüm varsa
acıyı hissediyorum Allah birligimizi dirligimizi
bozmaya çalışanlara fırsat vermesin amin
Fatma Oral
Fatma Oral, @fatmaoral
27.3.2016 06:17:17
Değerli dostum elbette ki yasantimiz devam ediyor. Hatta çalışıyoruz. Patlama gününde mesaisi olmadığı halde sağlık sektörü hastaneye koşuyor hizmeti en üst düzeyde vermeye çalışıyoruz. Kizilaya da, gara da gidiyoruz. Ancak zaten sınırlı olan zaman daha da sinirlandi. Okuyamiyorum. Inşallah selamete çıkacağız saygı ile kalın
Semiray Sezgin
Semiray Sezgin, @semiray-sezgin
26.3.2016 22:38:40
Duyarlı yürekler oldukça bu vatan bu zalim saldırılardan gün yüzüne çıkacak inşallah.katiller insan kanı ile besleniyor ne yazık ki!İstanbul ,Ankara,İzmir,Diyarbakır her yer kan kokuyor malesef...inşallah sonumuz aydınlık olsun.tebrikler. paylaştığınız için.
Kemnur
Kemnur, @kemnur
26.3.2016 20:58:26
Sizi anlayabilen insanlarız hepimiz, çünkü aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Oğlum ünlü bir şarkıcı, hemen hemen her gün bir konseri oluyordu. İlk patlamadan itibaren bütün konserlerini iptal etti. Bu şartlarda yapamam diyerek. Velhasılı hepimiz çok etkilendik olanlardan... Öte yandan bu acıya teslim olursak o terörizmi yaratanlara teslim olmuş oluruz. Vurdumduymaz olmamalıyız ama YAŞANTIMIZI KALDIĞI YERDEN SÜRDÜRMELİYİZ...Yoksa toplumu sindirmeyi başardık diyenler ÇOĞALIR. Yüreğinize sağlık...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL