Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Zên
Zên

Rüzgâr’a Sayıklamalar

Yorum

Rüzgâr’a Sayıklamalar

2

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1184

Okunma

Rüzgâr’a Sayıklamalar











Kendimi duyamıyorum şu sıralar. Kime değse gözlerim, yabancılaşıyorum. Aklımda kalmayanların tesirini yaşıyorum! Göremediklerimin değil, gördüklerimle içimde savaşıyorum. Ve kimse bilmiyor aslında, neden yalnız kalmayı yeğlediğimi ya da bir gece arası kendimden geçtiğimi. Parmak uçlarım dudaklarımı kapatıyor, sonra susuyorum. Gördüklerime, duyduklarıma, yaşayacak her ne varsa s u s u y o r u m.





Dilini kaybediyorum yaşamın. İçimden kekeme lisanımla kendimle cebelleşiyorum. Biliyorum insanların arzusunun tatmin olmadığını. Hep bir fazlası… Hep bir fazlası. Söylemek yerine, içimde boğuyorum duyduklarımı. Sonra mavi bakan Anka’nın gözlerinde teslim ediyorum önümde biriktirdiğim yaşamı. Anladım ki; bana göre değil kaderin boşluğunda savrulmak. Bende diğer insanlar gibi yarını bilmeden gelene râzı olmak istiyorum.





Bu kente karanlık düştüğünde dişlerim sayılıyor. İnsanların ağız dolusu küfrünü sindiriyorum içime. Ve zaman sonra tenimin çizgilerinden kaybediyorum yolumu. Ayakuçlarım ne yana bassa kayboluyorum. Korkmak değil de cesaretsizliğimle yüzleşmek yoruyor beni. Beynimin rutubetli duvarlarına boynumu asıyorum. Bilirsin adam akıllı yaşayamadım ben. Hangi ele değse ellerim işte oraya yığıldı cüssem! Şimdi yıllar sonra ölmek yerine, kim bilir?
















Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Rüzgâr’a sayıklamalar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Rüzgâr’a sayıklamalar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Rüzgâr’a Sayıklamalar yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ilhanaşıcı
ilhanaşıcı, @ilhanasici
30.12.2015 08:36:26
ve ben kendim hariç hiç bir şeyden korkmuyorum diyorsun.

başkasının doğrularına göre değil kendi doğrularımıza göre yaşayıp her zaman dik durmamız lazım ve ben açıkçası hayatı ciddiye almıyorum eğer çok ilgileniyorsa hayat beni ciddiye alsın. ve her zaman demişimdir kendime "aynaya baktığında kendini görmeli insan" bilmem anlatabildim mi.

sevgi ve saygımla

kendine çok çok çok iyi bakkk.
Etkili Yorum
zeynn
zeynn, @zeynn
28.12.2015 18:35:29
Yakalanmıyor zaman canım benim
'umudunu kesmeden yaşamak en güzeli' diye bilsekte
umudun çalışmaktan yorulduğu bir günde
kaldırım kenarına bırakıyoruz içimizdekileri


Sen anlatmışsın kendini
özellikle yalnız yaşayışın hanımefendiliğini
ki onca küfrü sindirmek kolay değildir.

Tebrikler güzel yazına
emeğin varolsun
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL