Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Kazım İlkay  Poyraz
Kazım İlkay Poyraz

GENÇLİĞE HİTABE HAKKINDA

Yorum

GENÇLİĞE HİTABE HAKKINDA

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

845

Okunma

GENÇLİĞE HİTABE HAKKINDA

Gençliğe Hitabe,M.Kemal Atatürk tarafından biz Türk gençliğine vazifelerini hatırlatmak ve doğru yolu göstermek için yazılmıştır.Yazılma tarihi 20Ekim1927’dir. Bu hitabenin hiçbir örneği yoktur.Çünkü ilk defa bir milletin gençlerine doğru yolu göstermek ve görevlerini hatırlatmak amacıyla yazılmıştır.İçerik yönünden sade ama zengin bir yazıdır.Türk gençlerinin bayrağını koruyacağı,devletin yönetim şeklinin sabit kalması,ülkeyi koruma hususuna dikkat edilmiştir.Bu yazıyı yazan Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün de bir kanıtıdır bu yazı.Bu yazıda çok derin ve anlamlı bilgiler bulunmaktadır.Uzun bir tahlil yaplmasını tavsiye ederim.Zira bu yazının içerdikleri dikkate alınırsa ülkemizdeki birçok sorun halledilir ve bir barış ortamı sağlanmış olur.Ülkemizin nasıl korunacağı,nasıl gelişeceği, ülkemizin nasıl ayakta duracağı gibi önemli bilgiler hitabenin içinde yer almaktadır.Hitabe gençlerin ülke açısından önemini ,her vatandaşa düşen vazifeleri,izleyeceğimiz yolu açıkça belirtmektedir.Hitabe her ne kadar yaklaşık 100 yıl öncesinde yazılmış olsa da günümüz ve gelecek açısından önemini yitirmemiş ve bize meşale olmayı sürdürmüştür.Bence bize hitaben yazılmış bir yazı olsa da evrensel bir niteliğe sahiptir.Zira içerdiği bilgiler bir ülkenin ayakta durmasını sağlayacak kadar derin ve manalıdır.Bir ülkenin geleceğini belirleyecek bir yazı olabilir. Bir ülkenin kaderini değiştirebilecek kadar önemli bir yazıdır.Zor zamanımızda kuşanacağımız bir silah olarak bu yazıyı korumalı ve onu doğru şekilde kullanmalıyız.Bu hitabe bizim için bir anahtar veya bir pusula olabilir.Ben her ne kadar inceleme konusunda başarılı olamasam da bunları çıkartabildim.Bu kısa yazımı yazma sebebim uzman kişilerce hitabenin incelenmesi ve her vatandaşımıza tek tek bu bilgiler aktarımalısıdır.Ülkemizi yitirmememiz için bence bu şarttır.Belki bize atalarımız daha önemli eserler de bırakmışlardır.Ben bunların da incelenmesi konusunda uyarıda bulunmak istiyorum.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gençliğe hitabe hakkında Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gençliğe hitabe hakkında yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GENÇLİĞE HİTABE HAKKINDA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kazım İlkay  Poyraz
Kazım İlkay Poyraz, @kazimilkaypoyraz
6.12.2015 15:59:23
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM BEN İYİ BİR İNCELEME ŞANSI BULAMADIM YANLIŞ BİR BİLGİ VERDİYSEM AFFINIZI RİCA EDERİM BEN SADECE BUNU BİR UYARI NİTELİĞİNDE YAZDIM!
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
6.12.2015 15:52:42
Beğeni:
0
Okunma:
845
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL