5
Yorum
2
Beğeni
0,0
Puan
1311
Okunma
Kadın yazar olmak zordur!
Bazen yanınızdaki eşinize, yetiştirdiğiniz çocuklarınıza, anne babanıza,hatta çevrenizde bile kendinizi ifade edemediğiniz zamanlar olur! Sizden iyi bir eş, iyi bir anne, becerikli bir kadın ve iyi evlat olma zorunluluğu beklenir.
Bu kadar hengamenin içinde birde içinde karşı konulmaz şiir tutkusu,yazma tutkusunu içinde büyüten kadın her şeyin en güzelini yapacağım ispatı ile diğerlerinden daha çok emek zaman ve çaba gösterir.
Kadın yazar olmak zordur! Bir yerde yılların birikimi öyle büyük dağlar oluşturur ki gece uykularınız bölünür ve beyninizi biçen tüm duygularınızı bir anda kağıda dökmek ve içinizi sürekli ısıtan bu sızıdan yazarak kurtulmak istersiniz.
Yüreğiniz kaynayan bir volkan patlamaya hazır bir yanardağ kadar sıcaktır.
Her insanın hayatı kendine zordur. O zorluk yaşanmışlıklar sizi yazmaya, duygularınızı ifade etmeye iter. Kadın toplumdaki hem birey hemde toplumsal konumu üzerine yüklenen sorumlulukları onu diğer insanlardan farklı kılar. Bütün ahlaki ve bireysel davranışlarında diğer cinsine göre daha dikkatli olması beklenir? Neden ? Erkek dilediğine dilediği gibi küfürleri yağdırırken ?
Kadın yazar olmak zordur! Kalemin hem edepli olacak hem edebi! Diğerlerinden daha karekterli
cümleler kurman gerekir ki şiirinde bir çay içen erkeğin tek bir sözü dikkate değer görülürken siz o çayı şiirinizde üretimini yapıp güzelce demleyip, iyi bir sunumla okuyucuya sunsanız bile kusursuzluk aranır.
Kadın yazarsın sonucunda! siz en iyiyi sunmak durumundasınız. Duygu yönünden erkeklerden daha üstün konumda olan kadın bunu ifade de daha iyi olmalıdır. Biraz dikkat, biraz gayret ve diğerlerinden önce düşünüp planlamak bizi bir adım önde götüren avantajımızdır. Bunu da en iyi değerlendiren kazanır.
Tarihte bir çok örnekleri bulunan rüştünü ispat etmiş kadın yazarlar bir çok erkek yazara nazaran daha başarılıdır.
Neden bizler de olmayalım? Kalemi kasmadan içinden geldiği gibi küfrünü de et, bu hoş görülmez dedikleri cümleleri inatla savun ve yaz! Başarı patlayan kazanlardan, en iyi çorba fokurdayan kıvamına gelmiş çorbadan olur unutma!
Hemcinslerime sesleniyorum kadın yazar olmak zor, ama imkansız değildir.
"Bu yazıyı yazarken diğer odadan eşimin sesi geliyor hatun kahvaltı hazır mı?" :) 06.11.2015 /İskenderun
saat;08.12