5
Yorum
2
Beğeni
0,0
Puan
1813
Okunma
TARİH BİLİNCİ OLMADAN
TARİH BİLGİSİ OLMAZ…!"KAFASI KAPALI" birinin başı açık karısı olmayacağı gibi!...
Bilmem ilim adamları ne der. Tarih bilincinin ulusların yaşamında; matematik ve fen bilimlerinden önemli olduğunu düşünüyorum. Tarihte insanın ön planda olmasına rağmen; matematikte rakam ve semboller, fende madde ön plandadır.
Bir gün televizyon kanallarında gezinirken, bir açık oturuma rastladım.Kürsü gibi yüksekçe bir yerde, önünde PROF. Dr. yazan elli yaşlarında bir konuşmacı mülayim bir sesle durmadan dinden, imandan; Osmanlıların ilimde, sanatta topta tüfekte ne kadar gelişmiş olduğunu ballandıra ballandıra anlatıyordu. Bir ara kameralar dönünce konuşmacı sustu. Salonda on, on beş kadar dinleyici genç gördüm. Gençlerden biri söz aldı:" Hocam bu söyledikleriniz çok hoş bize tarihimizin gurur veren bir sayfasını açtınız, sağ olun. Eğer izin verirseniz size bir soru sormak istiyorum" dedi. Hoca, ne hakkında dedi. Delikanlı gayet efendi tavırlarla: biraz da
Kurtuluş savaşından bahseder misiniz? deyince; kamera hocaya döndü. O mülayim konuşmacı gitmiş, bir çılgın insan ayağa fırlamış adeta nara atıyordu: Ne kurtuluşu, kim kurtulmuş, kimden kurtulmuş, kim kurtarmış diye kükreyince, başka kanala geçerek; adının önünde PROF. Dr. yazan zalimden kendimi kurtardım…! İşte okumuşumuz; aydınımız! Bir zavallının cahilliğinden habersiz yaşadığı bu gök kubbenin altında dayısı olmadığı için ne kıymetler telef olup gidiyor.
Bu yazıyı yabancı bir dile çevirsem göndersem masal diye okuyacaklarından eminim…! Bu gafilin Koca Kurtuluş savaşını bilmemesi düşünülemez; onun işi ATATÜRK Ü Yok sayma gayreti.Ne kadar büyük aymazlık;Atamızın ışığından faydalanamamak.Bu zavallılarla aynı gökkubpenin altında bulunmaktan utanıyorum....!
NOT; Amerika’da İtalyan asıllı hocama anlatmaya çalıştığım bazı gerçeklerii can kulağı ile dinler masal mı? Derdi…
ÖRNEK Mİ? iŞTE ÖRNEK ( YALANCI ŞAHİTLİK ) GİBİ.
Süleyman ÜSTÜN (26 / EYLÜL /2015