Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
esengül başak
esengül başak

TOPUK UÇLARI

Yorum

TOPUK UÇLARI

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

710

Okunma

TOPUK UÇLARI

TOPUK UÇLARI

Bir insanı nasıl tanırsın, biliyor musun ?
Ellerinden ve ayaklarından. Ellerindeki nasır acısının topuğa inmesiyle başlamıştı insanın evreni, yaşamı. Acı, dayanılmazlıklar hepsi bizi dik tutmaya çalışan zavallı topuklara yüklenmişti. Yürümek gerekiyordu ama topuklarının çatlağından yürümesi zorlaşıyordu insanın. Topuklarının üzerine biraz daha bassa çatlaklardan Kanlar :
Yapma yeter artık içinde tutma biriktirdiklerini, çıkıyorum dercesine kanıyordu. Topuklar Kanıyordu içten ve dıştan. Şimdi kanayan yaralara tuz mu basılması gerekiyordu. Ya basacak bir tuzun olmayışı ya da alışkın olmasından hissetmeyişi. Hepsi kocaman bir vücudu taşıyan ayağın küçük kanayan topukları olmasıydı. Anne- baba evlada öğüt verirken acaba bunu mi kastetmişti ?? Evladım ne olursa olsun ayaklarının üzerinde dur diye. Ya kanıyorsa anne ya kanıyorsa baba yine de mi basayım kanayan topuklarımın ucuna?? sahi anne siz öyle mi yaptınız, kanaya kanaya ayaklarınızın üzerinde mi durdunuz, ayaklarınızın üzerine bastınız. Tamam buraya kadar bir donduralım her şeyi..
Bu evrende paranın çokluğunu veyahut azlığını nasıl anlarız peki biliyor musunuz? Ellerden ve ayaklardan ellerin ne kadar nasırlıysa, yara bere içindeyse o kadar az kazanırsın. Ya da ellerin ne kadar manikürlü bakımlıysa da o kadar çok para. Ayaklarındaki çatlaklar ve su toplamışlıklar nasıl da engel oluyor hayata koşmana değil mi ? yeni bir düzen kurmana ? Bu düzen ters bir düzen . Zenginin fakiri yendiği bir düzen.. İnsanoğlu her şeyi yokluğundan tanır. Olunca kıymet bilmez vicdansız olur. Olmayınca merhametli ve kıymet bilir.. Allah’a şükürler olsun bugünde nankörlükten ölmedik. Bugünde şükür ederek yaşadık diyebilecek miyiz her batan gün için.. Elleri ve ayakları olmadan insan insan değilmiş demek ki. Bakarsın ellerine ve ayaklarına anlarsın nasıl bir insan olduğunu. Hamurunu mayasını. Ve insan bu yaşanmışlıklara rağmen koşuyordu hayata . ayakları durmaksızın kanıyordu hala. Koştukça o çatlaklar daha çok açılıyordu ve apansızca kanıyordu topukları. Belki de anne babası öğüt verirken ne olursa olsun ayaklarının üzerinde dur derken bunu kastetmişti bilemeyiz ki. Tek bildiğim önce ellerin nasırı mı acırdı yoksa topukların çatlakları mı ?

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Topuk uçları Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Topuk uçları yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TOPUK UÇLARI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
nitemtran
nitemtran, @nitemtran
11.7.2015 03:41:40
Hangisi önce acır ya da farklı mıdır acıları topuktaki çatlaklarla, nasırların? Ya gönülde ki yaralar? Konuyla hiç mi alakası yok ya da bu alakayla varılan yer bir çıkmaz sokak mıdır?

Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
10.7.2015 00:17:27
Beğeni:
0
Okunma:
710
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL