Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
hasan hüseyin bayar
hasan hüseyin bayar

ALLAH BİZİ GÖRDÜ

Yorum

ALLAH BİZİ GÖRDÜ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

992

Okunma

ALLAH BİZİ GÖRDÜ

ALLAH BİZİ GÖRDÜ

RABBİM BİZİ GÖRDÜ

Günün birinde okullar tatil olmak üzereymiş,

Öğretmen: Çocuklar, sizi pikniğe götürmek istiyorum demiş. Her öğrenci kendi yiyeceğini ve içeceğini alsın pikniğe hazırlıklı gelsin demiş.
Yusuf:- Öğretmenim meyve de alalım demiş.
Öğretmenleri: - Haklısınız çocuklar demiş. Hiç piknik meyvesiz olur mu? Demiş.
Öğretmen: -Her öğrencim istediği meyveyi alsın bir tane de elma getirsin, demiş. Çocuklar evlerinden kırmızı elmalarla piknikteki yiyecek ve içecekleri almış sevinçle okula gelmişler. Servis minibüslerine binip piknik alanına varmışlar. Servislerden inip yemyeşil ağaçların altında piknik hazırlığına başlamışlar. Cağıl cağıl akan dereler, mis kokulu çiçekler, cıgıl cığıl akan çeşme suları, buz gibi tatlı Abı Hayat misali şifalı su varmış.
Öğretmen:- Öğrencilerim yanıma gelsin, diye seslenir.
Ali :- Öğretmenim getirdiğimiz elmaları yiyelim mi? Der.
Öğretmen: Tamam çocuklar, her öğrencim, ”elmalarını hiç kimse görmeden” gizlice elmasını yesin demiş. –“Kimse sizi görmeden, elmasını yiyene hediye olarak çikolata vereceğim,” diye ödül vaadetmiş.
Öğrenciler sevinçle kıpkırmızı mis kokulu elmasını alıp hiç kimsenin görmeyeceği yerlerde elmayı yemek için tenha, ıssız yerler aramaya başlamışlar. Birbirlerinden saklanarak gizlice, habersizce dereler, mağaralar arayıp tek kalınca elmalarını yemiş. Öğretmenin yanına gelmişler.
Çocuklar: Öğretmenim beni hiç kimse görmeden elmayı yedim çikolata ödülünü istiyorum demişler.
Öğretmen: -Çocuklar hiç kimse görmeden elmaları yediniz mi? Demiş.
Çocuklar: - Evet öğretmenim, saklıca yedik, hiç kimse bizi görmedi.
Ali:-Öğretmenim! “Yusuf elmasını yemeden getirdi” demiş.
Öğretmen:- Yusuf sen elmanı neden yemedin?
Yusuf: - Öğretmenim beni gören vardı, siz kimse görmesin dediniz. Ben dereye gizlendimse beni Allah gördü, taşların içine gittim Allah yine gördü, mağaranın en karanlık bölümüne girdim karanlıkta beni Rabbim görüyordu, nerede gizlendimse beni Alemlerin Yüce Rabbi olan Allah bizi görüyordu.

Yusuf: - RABBİMDEN gizli olamaz!!

Yusuf:- Bizi “ALLAH HER YERDE VE HER ZAMAN GÖRDÜĞÜ” için elmayı yemeden getirdim, demiş.
Yusuf:- Arkadaşlar Allah bizi her yerde ve her zaman görüyor! Biz Allah’tan gizli gece veya gündüz hiçbir iş yapamayız.

“Karanlıkta (gece) karıncayı gören Allah var.” Unutmayın çocuklar!

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Allah bizi gördü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Allah bizi gördü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ALLAH BİZİ GÖRDÜ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL