Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
almıla erdem
almıla erdem

Not 3:

Yorum

Not 3:

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1034

Okunma

Not 3:

NOT 3 : Bir gün her canlı bırakır seni,o ana dek dediklerini,takım renklerini, malını- mülkünü yarınını, öbür günlerini ve kaygılarını. Tek teselli bu olur ki artık onun içini yiyen kaygı değildir.
O biter,karşı komşun ölür yine baka kaldığınla bir başına; eski aşkların da dert ettiğin kiloların kadar kalır akılda; her yemekte rejime başlamak kararı gibi.. Gider gelir ömür sahnene her halin,çoğunlukla dağınık,pervasız,sefil. Hiç bir güzel günü anımsamak gelmez aklımıza. Nankördür her halimiz.
Umut denilen deli bağlar çözülür,özgür oluruz. Teslim oluruz ellerini kaldır deseler . Yok yapamayız . Çünkü son nefes bunu sana sormaz. Aciziyetimizi anlarız da son anda ne fayda?
’’Affan Dedeye para saydım sattı bana çocukluğunu’’ (Babam okurdu geceleri kulağıma Cahit Sıtkı’dan) Halbuki babam ölünce şiirler susunca bizim evde............................
Oysa ben hayata bütün kuruşlarımı verdim o bana bir tutam uçan balon verdi. Görünenin altında kandırılmaya ne kadar da müsaitim.
Allah’a ısmarladık hayatımı..
Hasta değilimki iyileşeyim. Farkındayım sadece bana göre yaşamam gerektiği kanaatiğindeyim artık. Artık biliyorum,beni çirkin insanlara götürecek sokaklardan geçmeyeceğim. Bunlar yanlış da demiyorum zira yanlış denilen olgu izafidir.
ALMILA ERDEM

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Not 3: Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Not 3: yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Not 3: yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL