Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Sihirli Kalem
Sihirli Kalem

Şimdi, körsem, öldüysem...

Yorum

Şimdi, körsem, öldüysem...

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

902

Okunma

Şimdi, körsem, öldüysem...

Şimdi, körsem, öldüysem...







Bazen içimde bir ötekiyle konuşuyorum.

Cevaplayamayacağım sorular soruyor bana. Cümleler kuruyor, tuzağına düşüyorum. Rüyalar görüyorum karanlığı zifir siyahına çeviren. Geceler biliyorum arkası kabus, sahneler görüyorum dört duvarı zindan, demir kelepçeler ellerimde.

Ne zaman uyansam iki kolumu birbirine kenetlenmiş buluyorum. Birkaç damla öfke kusuyor gözlerim peçete kağıtlarına…

Sonra kocaman bir kız oluveriyorum gün doğumuyla. Kimse görmesin diye ikinci bir yüz yaratıyorum zoraki. Sormasın diye kimse dinlemiyorum en acılı türküleri.

En çok uyku haliyle uğruyorum yanına. Seni öldürdüğüm yerde dua okuyorum sessiz sedasız, ardımda bıraktığım cehennem günlerini anıyorum, günlükler yakıyorum her yıl dönümü. Kimliğimi bıraktığım sokaklarda, sileler atıyorum boşluğa, tekmeler savuruyorum isabetsiz.

Ben öldürdüğün yerden kanıyorum her seferinde. Birlik olduklarınla yıktığınız binanın duvarlarını örmeye çalışıyorum günden güne. En büyük depremlere bile dayanacak kadar güçlü temellerim şimdi. Ne fotoğraf karelerinde bıraktığınız tebessümler, ne yalancı, günahkar yüzünle kurduğun cümleler,

Yıkmayacak beni.

Ben aylar önce o durmak bilmez yağmurun altında öldüm. Ben o gecenin sabahına doğru teslim ettim canımı. Ben o gün son yeminimi ettim , son sözümü söyledim. Bin kere tövbe bıraktım secde ederken.

Ben aylar önce, hatta senesi dolmuştu değil mi?

Öldüm…
O en temiz halimi de sen götürdün giderken. Kötü dilek dilemesini de sen öğrettin, lanet etmesini de. En kötü alışkanlıklarımı senden aldım ben.

Şimdi , körsem, duymuyorsam sesini, öldüysem.

Senin yüzünden.


n.k-2015



Boşluğa...





















Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Şimdi, körsem, öldüysem... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Şimdi, körsem, öldüysem... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şimdi, körsem, öldüysem... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bir tutam hayat
Bir tutam hayat, @birtutamhayat
22.5.2015 09:49:45
Oy!...
Fırtına oldu esti hüzün bulutları cümleler arasından.
Bu sayfanın yazarı,
eskiden tebessümler dağıtan yazılar kaleme alırdı.
Canlı-cansız, genç-yaşlı, güzel-çirkin her bir şeyi,
mutluluğun sihirli atmosferi gölgesinde sunardı okuyucusuna.
Ne zaman ki yolu Van'a düştü,
duygu ufuklarından hep hüzün rüzgarları esip gelmeye başladı.
Ne demeli?
Edebi açıdan bu da çok güzel ama,
ne bileyim, biz hiç böyle alıştırılmamıştık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL