Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
dilruba...
dilruba...

İpek Kanatlar

Yorum

İpek Kanatlar

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

647

Okunma

İpek Kanatlar

İpektendi kanatları tüm kelebeklerin, yumuşacık ve narin… Kelebekler gibi olmak çokça kırılma riskini göze almak demekti. Rengarenk görünümüyle gönülleri fethedip salınırken yeryüzünde, bir günlük ömrü tasa etmeden kimsenin yan bakışına aldırmayıp sergilemek güzelliklerini büyük bir nezaketti. Sizden sadır olan şeyin sadece güzellikler olma ihtimali heyecan verici.
Ama bu güzellik kem gözlerden ne kadar korunabilirdi ki. İnsanoğlu gözüne çarpan bütün güzellikleri ona sahip olma hıncıyla telef etmiyor mu? O rengarenk kanatları avuçlama arzusuyla narin kanatlarını zedeleyip tanınmaz hale getirmiyor mu? Hele bir eline geçmeye görsün insanın daha neler yapar kimbilir?
İşte bu misalde ki narin kanatlar takınıp duruşuyla, konuşmalarıyla etrafa güzellikler, mutluluklar saçan insanlar da bu tarz güzellikleri avuçlama meraklısı insanların gazabından kurtulamazlar çoğu zaman. Usulca ve güzellikle yanınıza yaklaşıp şeytanınız olabilirler bir anda.
İnsanın iyi ya da kötü oluşunu büyük ölçüde merhameti belirliyor sanırım. Merhamet o güzel kanatlarla salınıp duran kelebeği sadece hayran hayran bakma hakkını verir size. Öteye geçmeye gücünüz yetmez. Vicdanınız sizi oturduğunuz yere öylece çiviler. Onun gibi olabilmeyi hayal etmekle geçer gününüz belki ama onu tutup avuçlarınızın içine almayı aklınızdan bile geçirmezsiniz. Ellerinizin bu narin kelebek için kocaman bir görüntü oluşturacağını bilir ve saygı duyarsınız… Ve sevgi

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İpek kanatlar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İpek kanatlar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İpek Kanatlar yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL