Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
BAHARİYE
BAHARİYE

ÇİZGİLER

Yorum

ÇİZGİLER

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

637

Okunma

ÇİZGİLER



Üflemekten yorulup ucunu parmaklarımın arasında tutup, patlattığım naylon torbalar gibi patlıyor, dengesiz nefes alışlarım. Kıvranıp duran soğuk ellerime bakıyorum da eklenen çizgilerimle ne kadar acı çekiyor şimdilerde.
Parmaklarımın ucunda incecik sızlıyor yenmiş tırnaklarım. Yakınlarda kıvrılıp giden hayat çizgilerim de var benim; uzunlu kısalı ,yaralı ,kırmızılı,morlu, çizgilerim.Seninde çizgilerin olmalı.
Çizgilerin olmalı ki; görenler anlamlar yüklesinler sana, gizemli bulsunlar, çözmeye çalışsınlar seni, çizgilerin ve sen bir sır gibi yaşamalısın.
Çizgilerin olmalı ki, evine uğrayanlar hayatının kırpıklarından seni tanımaya çalışsınlar, aradıklarını ellerini attıkları yerde bulacaklarını sanarak uzansınlar ellerinin ya da evinin bir çizgisine.
Çizgilerin olmalı ki hayallerinin sonun da mutlu olabileceğine inanasın. Onlar için emek verdiğinin kanıtları ,ellerine kazınmalı ki, kıymetini bilesin hedeflerinin ve zirvenin ekşi sarhoşluğundan sakince gururlanabilesin.
Çizgileri olmalı insanın, hayatın adil olmadığını anlatan. İşçide başka,yolcuda başka,sende, bende başka olmalı.Saçlarının arasından uzanan boşluklar gibi,gözyaşının kısa yolculuğu gibi,parmağınla göbeğine görünmeyen koca bir S yapar gibi,alnından yağan saydam terin gibi,anla işte yol gibi ;engebeli,yol gibi durgun,yol gibi derin ve kıvrımlı olmalı ,olmalı ki hatırlamak için bahanen olsun bir şeyleri yada eskileri mi desek ha.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çizgiler Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çizgiler yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇİZGİLER yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
26.6.2008 19:12:35
Beğeni:
0
Okunma:
637
Yorum:
0
BEĞENENLER
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL