Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Canan Yönter
Canan Yönter

"AŞK"A DAİR

Yorum

"AŞK"A DAİR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1080

Okunma

"AŞK"A DAİR

"Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabîb
Kılma derman kim helakim zehr-i dermanındadır" Fuzulli

Aşk derdiyle mutludur aşık.İyileştiren ilaç zehirdir ona.Çünkü iyileştiği zaman aşk biter.Büyü bozulur.Aşk,edebiyata yakışır.. Dağları delmeyen,nehirleri aşmayan,uğruna ölünmeyen aşk,aşk değildir.Biraz hayal,biraz da ulaşılmaz olursa aşk olur.Aşık Veysel’in dediği gibi;sever,alırsan karın olur..Sever,alamazsan kara sevdalın olur.Böyleydi kitaplardaki aşklar..Ne kadar ulaşilmaz olursa o kadar çok yanardı eski aşıklar.Kolayca erişilen bir sevda,bir aşk,hiç olmamıştır edebiyatta..Şimdi diyorum. Mecnun bütün çölleri tüketti de günümüz sevdalarına yanacak çöl mü kalmadı? Ferhat bütün dağları mı deldi .Sevdaya dair Bütün vahalar,bütün seraplar kurudu,yok mu oldu ki eski aşklar,eski sevdalar yaşanmaz oldu.Fuzuli aşk üzre söylenecek bütün dizeleri söyledi mi ki büyülü aşk sözleri artık duyulmaz oldu. Artık kimse sevdiği için dağlar aşmıyor,ırmaklar geçmiyor,diyar diyar gezmiyor. O olmazsa,başkası olmaz diyen aşıklar yok. Şimdilerde o olmazsa öbürü Hangisi olsa uyar,fark etmez diyenler çoğunlukta.Günü birlik aşkların,seviyeli birlikteliklerin ,Sevginin ve sevgilinin harman olduğu yerde ara ki aşkı bulasın.Senede bir gün anılan,değer biçilen sevda mı olur ?Sevginin aşkın günü mü olur? Aşık her daim aşıktır.. Kimbilir belki de eskiden yaşanmışlıklar,duygular daha zarif,daha güzel dile gelirdi.Her şey aşikar olunca büyü bozuldu.
Yine de yaşanmış,güzel aşklar olsun rehberimiz.Sevgi yolunda her şeye aşk ile bakmak olsun pusulamız.Aşkın,sevdanın,sevginin kıymetinin bilindiği,değer bulduğu günler hep olsun hayatımızda. Çiçeğe,böceğe,kuşa yaşamını güzelleştiren her şeye aşk i ile bakmayı bilmeli insan. Çünkü sevgisiz geçen gün yaşanmış sayılmaz.
"Sevgi"gününüz kutlu olsun.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
"aşk"a dair Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz "aşk"a dair yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
"AŞK"A DAİR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL