Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
çigdem
çigdem

ÇILGIN ON BİRLİ

Yorum

ÇILGIN ON BİRLİ

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

610

Okunma

ÇILGIN ON BİRLİ

İnanın bugün o kadar mutluyum ki ne sevgilimin beni bırakması ne de cebimde bir çay parasının olmaması beni üzmüyor.
Ne benzine yapılan zam, ne ekmeğin 700 kuruş olması umrumda değil.
Sadece yüz on dokuzuncu dakikada yediğimiz golle bütün üzüntülerim, bütün dertlerim hücum etmişti beynime. Hatta oturduğum sandalyeden zorla kalkıp kendimi odama bir boş çuval gibi bıraktım. Sevgilim beni bırakmıştı. Sabah biten sigaramın yenisini bile alacak param yoktu cebimde. Bunun üstüne yetmiyormuş gibi bir de yüz on dokuz dakika koşup son anda gol yemiştik. Ben bunları düşünürken dışarıdan çılgınlar gibi bir çığlık yükseldi.
Çılgın Türkler yine iş başındaydı ve Allah’ın izniyle hakemin elini düdüğüne götürüp, tam maçı bitirmek için nefesini aldığı anda bütün Türk milletini ayağa kaldıran gol geldi.
Bugün hiçbir şey umrumda değil dedim ama sadece Viyana’da iki Türk’ün Hırvatlar tarafından öldürülmesine çok üzüldüm. Bu durum da bize gösteriyor ki her ne kadar bu maçlar spor amaçlı yapılsa da altında hala doğu- batı çatışması yatmaktadır.
Ayrıca kutlamaları bize yakışır bir şekilde yaptığımız için hem kendimi hem de bütün Türk halkını kutluyorum.
Özellikle de Rüştü’ye buradan çok ama çok teşekkür ediyorum. O müthiş kurtarışları için…
Haydi çılgın on birli…
Taşı bütün Türkiye’yi Avrupa’ya…
Haydi çılgın on birli…
Göster Türk’ün gücü bir daha.

M.Ö./2008
kahramanmaraş

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çılgın on birli Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çılgın on birli yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇILGIN ON BİRLİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
AyşegülTezcan
AyşegülTezcan, @aysegultezcan
22.6.2008 23:48:04
ÇILGIN ON BİRLİ...

Bakış açıları ve anlatım çok çok güzeldi...

Keyifle okudum aynı sevinci yaşadım tekrar...

Bu çılgın onbirliye yürekten inanıyorum ben daha ne başarılara imzalarını atacaklar...

Kutladım sevgiyle.

aynur soysal kumcu
aynur soysal kumcu, @aynursoysalkumcu
22.6.2008 16:03:58
tebrıkler guzel yazıydı.ulusal takımımıza yarı fınaldede basarılar..
Burcu Şener Boyraz
Burcu Şener Boyraz, @burcusenerboyraz
22.6.2008 03:23:57
Çok yerinde konulara değinmişsin sevgili arkadaşım.
Hala daha doğu-batı çatışması gibi gereken sözleri söylemişsin.
Kalbimiz çılgın on birliyle atıyor umarım ki başarılarının devamı gelir.
Bir el bir yürek olmaya devam.
Sevgimdesin.
Suat Uğur
Suat Uğur, @suatugur
22.6.2008 00:53:33
öncelikle viyana'da ölen olmamış. avusturya polisi açıklama yapmış. olaylar nedeniyle 35 kişi tutuklanmış ve tutuklananlar arasında türk yokmuş. sevindirici bir haber :))

daha sonra da: kısa süre öncesinde biz kendimize çılgın türkler demeye başlamıştık bir kitabın adından esinlenerek ama artık bütün düya bize "çılgın" diyor. onlar da anladı en sonunda :))

sevgilizden ayrılmış olmanıza üzüldüm. sigara parası olmamasına daha da çok üzüldüm :((

son olarak; sabah uyanınca maçı rüyamda izledim sandım. gece gördüğüm güzel bir rüya gibiydi... ta ki tv'yi açana kadar. meğer gerçekmiş :)))
Toynak
Toynak, @toynak
21.6.2008 23:29:52
ilk paragrafindaki samimiyet hüzün verdi...
sonrası
zaten dün akşamdan beri yaşadığımız coşkunun ortak noktası...
demin bir arkadaşın yorumunda da yazdım...
millet olarak inandığımız zaman başaramayacağımız bir şey yok...
orda o onbir insanın inancı bu...
eskiden öylemiydi
her milli maçta beş tane yer gelirdik..
hele bir ingiltere maçı var 8-0 aklıma gelince deli olurum.
o günlerden bu günlere gelmek ne güzel...

inanacaksın çıkıp çatır çatır oynayacaksın işte bu...
daha nice coşkulara
nice zaferlere....
avrupa kupası gelecek...
hayırlı olsun milletimize...

yerinde bir yazı...
tebrikler...
asran
asran, @asran
21.6.2008 20:04:32
10 puan verdi
TAM PUAN TÜRKLERE.

BARBARLAR ADRESLERİNİ BIRAKTI DÜN GECE ATEŞİ BİZİ YAKTI.

TEBRİK VE SAYGIMLA...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL