4
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
1112
Okunma

Günün konusu olduğu ve iki kelâm etmek için Sizleri sayfama çağırdım...
Hoş Geldiniz...
"Bedel" kelimesini yormaya kalksam, inanın aklım ve kelâmım yetmez(fotoğraf yeter)...
Şöyle suyun derinine dalmadan başladım:
Birbuçuk yılın bedeli onsekizbin lira ise, o vakit bir hesap yapmalıyım: Bir Şehidin değerini vermiş oluyor; bu ilginç karârı Mecliste alanlara ne mutlu!!!. Sizin başka yorumunuz olabilir tabîidir.
Her ne sebeple olursa- olsun, Türk İnsanı(erkek) taşıdığı kanın gereği olarak, ömründe bir kere Askerlik yapmalıdır...
Bu söz bana ait değil; anamdan doğduğumdan beri bilirim: "Askerlik yapmayan, adam değildir!"... ağır sağlık sebebi ile Askerlik yapamayan ve yapmak istediği halde Askere alınamayanlar hâriç.
Anne ve babalara sesleniyorum:
Oğlunuzu Askere göndermek için gayret edin... aksine, tereddüt edenlere Askerliğin insanı İnsan yaptığını; tıpkı vergi verenle, kaçıranın bir olmadığını;
Şehidlerin, o yaşa gelmiş gençler üzerinde hakları olduğunu; ödemekten kaçınılan bu hakkın; ömür boyu o’nların hayatları boyu peşinden gideceğini; "Türk’üm, Doğruyum, Çalışkanım; yasam, ..." Yeminine sadık kalınması gereğine dikkatlerini çekmesini sağlayın.
Sözü ne uzatıp da vaktinizi kayıp edeyim?...
Anlayana, bu kadarı bile ağır gelir; anlamayana, uzaktan bir davul sesi!.
Şu an, bir eski Şehidlik üzerinde kurulu mahalle olan; Kabakmeydan Mezarlığı yerinden sesleniyorum...
Sayın ki; bir Şehîdin sözcülüğünü yaptım... Allah bilir.
Sağlıkla... Hayırlı Asker Ana- Babalarım benim...
Ben görevimi yaptım; 63 Yaşımdayım, çağırsalar, ah bir çağırsalar; kapımı kilitlemeyi unutur da giderim... Yemin ederim... Yemîn ederim... Yemin ederim.
Dip not: "18000 Lirayı peşin alacağız" diye övünen yetkililer var, ne demekse; bankalar ağzını bir açtı bekliyorlar... gelin biz ödeyelim diye; ayda 663 Lira taksitle!!.
Bu bir, Askerlikten soğutma hareketidir ve devletin varlığına kasıttır!.
Askerlik, Vatan içinde Sağlıklı ve huzur içinde yaşamanın zekâtıdır. Gayrısı, parasına güvenip îtikâdına güvenemeyenlerin.
kadiryeter Kadir Yeter. Beş Aralık İkibinondört Cumâ. TRABZON.
ANLIK YAZILMIŞ VE YAYINLANMIŞTIR.
w.edebiyatdefteri.com/ Bedelli Askerlik ve Bedel