Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
!SoZdAR!21
!SoZdAR!21

Mutluluk Adına Bir Deneme Denemesi

Yorum

Mutluluk Adına Bir Deneme Denemesi

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

772

Okunma

Mutluluk Adına Bir Deneme Denemesi

Bilim adamlarınca ’’mutluluk,’’ yeri geldi mi salgılanan bir hormonmuş.Kimilerince de adrenalinden gelen bir duygu patlaması...
Bir mutluluğa bilimsel tanı getirmemişti bu adamlar!Sonun da bunu da yapmış oldular.Bırakalım da bu işi de edebiyat ustaları çözsün demiyorlar.Gerçi bizim ustalar da mutluluğun henüz tanımını yapamamışlar sanırım.Baksanıza Nazım Hikmet dahi ’’ Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin ? ’’ diye soruyor ressama.
Mutluluğun tanımı olmamalı zaten bence.Belki Da Vinci’nin Mona Lisası’ndadır mutluluk,belki de Sheakspear’ın Yanlışlıklar Komedyasında.Kimi için yalnızlıktadır mutluluğun tanımı,kimi için kalabalık şehirlerin aydınlık sokaklarında gezip tozmaktır.Bazısı için bir lokma ekmektir,bazısı içinse milyon dolarlık pahalı bir saat.Belki Kobane’de direniş,Suriye’de mülteci kampı,dağlarda dur ihbarına ateşle karşılık veren bir militandadır mutluluk.Senin için güneşin doğumunu beklemek umut,güneşin doğması bir mutluluk ise mehtaba hayran kimse için bir çöküştür kim bilir.
Demek istediğim şudur ki herkesçe farklı manalar yüklenebilir mutluluğa.Bize düşense çaresizliğe kapılmamak olacaktır.Çünkü çeresizseniz çare sizsiniz.Umutları yeşertip mutluluğu kovalama zamanıdır zaman.Elimizi çabuk tutmak gerekebilir zira bu gün gülümseyen bu çiçek gerçekten de yarın ölüyor olabilir.
Bendeki mutluluk kaynağını da şöyle tanımlaya bilirim. Nazım Hikmet’in sorusunu yarimden duyacak olsam.’’ Biraz sabit durursan evet ’’ olacaktır cevabım.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mutluluk adına bir deneme denemesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mutluluk adına bir deneme denemesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Mutluluk Adına Bir Deneme Denemesi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
24.10.2014 13:32:27
Beğeni:
1
Okunma:
772
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL