Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
Müsadenizle
Müsadenizle

Yolumun Güzel Yoldaşı

Yorum

Yolumun Güzel Yoldaşı

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1459

Okunma

Yolumun Güzel Yoldaşı

Yolumun Güzel Yoldaşı

Sen gittiğinden beri yüzüm hiç gülmedi.
Gittin ya, bütün neşemi, yaşamı güzel kılan ne varsa hepsini alıp götürdün.
Bana karanlık sokaklar, yolcusuz yollar, ıssız dağlar, üstüme üstüme gelen duvarlar, soğuk odalar kaldı.
Sanki tüm şehir yıkıldı, ağaçlar kurudu, kuşların kanatları kırıldı, bir gecede dünyam alt-üst oldu.

Böyle darmadağın nasıl yaşanır? Dalgınım, hülyalardayım, şaşkınım. Hiç olmadığım kadar üzgün, hiç olmadığım kadar paramparçayım. Boğazımda hissediyorum kalbimin atışlarını. Ağzımı açsam canım uçup gidecek sanki. Göz pınarlarım hırçınlaşıyor, isyana duruyor. Her bir damla çektiğim acı kadar ağır. Yırtarak geliyor gözkapaklarımı, yüreğim sıkışıyor, dünya başıma yıkılıyor.

Durup durup ağlıyorum, dönüp dönüp ağlıyorum. Düşünüp ağlıyor, hayal edip ağlıyorum. Bana acı veren düşünceleri temizlemek ve üstümden silkelemek istercesine, bedel ödercesine, bir yetimi teselli edercesine, kimselere aldırmadan ve de utanmadan ağlıyorum.

Gece oturduğunda kapımın eşiğine, mutluluk vadeden yüzün geliyor gözlerimin önüne, aklım dilim, mırıldanmalarım birbirine karışıyor. Taşlar atıyorum kuyulara, koyunlar atlatıyorum çitlerden, kirpiklerim kapansın istemiyorum. Uykulu sesinle bir selamını, bir yudumluk mahmur bakışını yakalamadan uyuyamıyorum. Sensiz sabahlara kalkma korkusundan uyuyamıyorum.
Gittiğinden beri elemle yoğruldum, kederle kavruldum, yüreğim cehennem gibi omuzlarıma çöktü. Senden bir iz bulmak ve yeniden seninle olmak hayaliyle, gezdiğimiz yerleri adımlıyorum sabah akşam. Sanki savaş sonrası çöküntülerinin panayırı bu kent, ıssız ve kimsesiz.

Keşke kalbimi avuçlarına bıraksaydım, keşke yalvarsaydım, gitmene izin vermeseydim. Ya da bir kuş olup konsaydım omuzlarına. Yazıklar olsun bana, göçebe turnalar gibi takılamadım peşine, uçamadım ardın sıra.

Ne geceler bu kadar karanlık ne de günler böyle uzun değildi seninle. Bugün gidişinin kaçıncı günü, saat hüznü kaç geçiyor ya da gözyaşına kaç var, kaç gün, sene, dakika saniye, kaç milyon yıl oldu? Perdeleri çekiyorum, kapıları kapatıyorum, içime kapanıyorum. Sustukça yükseliyor yalnızlık ırmağı, kabarıp kabarıp örtüyor yığılmış çaresizliğimi.

Gittiğinden beri havanın yüzü hiç gülmedi. Sisli havalarda elmalı tömbekinin dumanını çekiyorsun ciğerlerime. O günler yüzüne tebessüm çalınmış siyah beyaz bir resim oluyorsun.
Kapıdaki dut ağacının da keyfi yok, sonbahar gelmeden yaprak döktü. Kamelyanın sarmaşıkları bir garip bu sene, yapraklarına erkenden veda ettiler.
Sen gideli beri ekmekleri kızartmıyorum, sofra bile kuramıyorum, ne iştah kaldı ne heves. Korkunç bir üzüntü içimi kemiriyor, ağlayıp inleyen bir çocuk gibiyim. Herkesten, her sesten köşe bucak kaçar oldum.
Ah can dostum, sensizliğin böylesi zoruma gidiyor, bir bilsen ne haldeyim. Bir kerecik olsun yüzünü görebilmek için dünyaları verebilirim.

Yolumun güzel yoldaşı, yüreğin benim için en güvenilir, paha biçilmez sığınaktı. Yalnızlığı, ortada kalmışlığı sen gidince anladım. Gittiğinden beri, geceler sensizliği haykırıyor, hüzünlerim her gün yeniden doğuyor sabahın gözlerinde. Büyüyen bir hasret, bir alev topu içinde sarmaş dolaş oldum.

Yoksun ya, günlerin pul kadar değeri yok.
Senin gözlerindeki karanfil rengi dostluğun, senin o yüceliğin karşısında aman dilemeden nasıl sussun dilim. Dişlerimi sıkıyorum, utancımı kelepçeliyorum, günde kim bilir kaç kez dilime doluyorum koca dünyayı yok eden bendeki seni. Bil ki saçının bir teli için her şeyi, her yeri ateşe verebilirim.

En savunmasız anlarımda bir çıkış noktası aramaya çalışıyorum. Gerçekleşeceğine ihtimal vermesem de enlemsiz boylamsız hayaller kuruyorum. Bırakıyorum kendimi avuntuların yatağına, bir yudum mutluluk için rüyalara yatıyorum. Gökler yarıyorum, güneşi kucaklayıp sana kanatlanıyorum her gece.
Sensiz sabahlara uyanmaktan korkuyorum.

Dudaklarımda aşındırıyorum sevdiğimiz şarkıları. Göğsüme kazıyorum şarkı notaları gibi yankısını iniltilerin. Tozlu rüzgârlarla yüklü köprüler, yollar aşıyorum. Kimi gün bir kuğu olup dibi karanlık sulara dalıyorum, kimi gün yanan ormanların marsık gölgelerine siniyorum. Tenime iğneler saplanıyor da ben yılmadan direniyorum.
Uçuyorum, durmadan sana uçuyorum, bulduğum her noktada yitiriyorum seni. Görmeyen gözlerime, zavallı yüreğime söz geçiremez oldum.

Küsüm herkese, uzağım her şeye. Üstüme ıssızlık döşüyorum, susuyorum. Fay kırıkları çoğaltıyorum yüreğimde, daha bir içten, daha bir derinden duyumsuyorum yokluğunun acısını.

Sensiz ölmeyeceğim diye yeminler ediyorum.
Sana adadığım dostluğun başı için, gönlüme sultan olan sevginin başı için, boynuna sarılana kadar ölüme direneceğim.
“Sensiz ölmeyeceğim”


Müsadenizle

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yolumun güzel yoldaşı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yolumun güzel yoldaşı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yolumun Güzel Yoldaşı yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Makberî  - Ahmet Akkoyun
Makberî - Ahmet Akkoyun, @makber-ahmetakkoyun
17.9.2014 01:58:43
Tebrikler Müsade ne kadar nezih dile gelmiş, sesi dinleyemedim ama aslolan zaten yazının kendisi o da farkını fark ettirmiş.Tabiri caizse ilmik ilmik dokunmuş gibiydi,olması gerekende bu zaten

Selam ve dua ile
KalbiHazan
KalbiHazan, @kalbihazan
16.9.2014 17:10:07
10 puan verdi
sıkılmadan okudum ve cok anlamlıydı sevene sevileni bırakıp gidene yazılmış icten yazılmış ama nefret yok ne güzel hala sevgi var özlem var ve kavuşmaya ümid var Allah kavuştursun her neyiniz oluyorsa o kişiye kutluyorum sizi yüreginize saglık
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
16.9.2014 12:54:57
içten ve duygu yüklüydü dizeler
bence çok sevdiği eşine yazıl gibi bir intiba yarattı
anlatım çok güzeldi
harikasın can
sevgilerimle
Fırat Avcı
Fırat Avcı, @firatavci
16.9.2014 10:46:46
İçten, anlatan, anlamlı bir yazıydı okuduğum. Hiç sakınmamışdı yüreğini budaktan. Tebrikle.
Bir tutam hayat
Bir tutam hayat, @birtutamhayat
16.9.2014 08:07:03
Bir kalem dostu. ''Yazınızı sonuna kadar okumadım ama...diye başlayan ve uzunca cümlelerle devam eden yorumlarımı çok seviyorum.'' yazmıştı bu güzel yorum köşesine bir zamanlar.
Şimdi,
yoruma başlarken o cümle geldi akıma.
Bu çalışmayı, pür dikkat, sindire sindir sonuna kadar okudum.
Gerçekten harikaydı cümleler. Sunumu da bir o kadar takdire değerdi.
Anlayamadığım tek konu, bir sevgiliye mi, yoksa bir dosta mı yazıldığı.
Her iki halde de, gönülde müstesna yeri olan biri için kaleme alınmış.
Duygular,
gerçekten mükemmel dile getirilmiş.
Yazan hissederek yazmış, bizler de hissederek okuduk.
Tebrik ediyorum.
Çok güzeldi.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL