Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Turgut Öztürk
Turgut Öztürk

GÜZELLİK VE ÇİRKİNLİK

Yorum

GÜZELLİK VE ÇİRKİNLİK

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1207

Okunma

GÜZELLİK VE ÇİRKİNLİK

Bir gün, güzellik ve çirkinlik bir deniz kıyısında karşılaştılar ve dediler,
’haydi denize girelim.’
Giysilerini çıkartıp suda yüzdüler.
Bir süre sonra, çirkinlik kıyıya dönüp, güzelliğin giysilerine büründü ve yoluna gitti.
Güzellik de denizden çıktı, kendi giysilerini bulamadı;
ama çıplak olmak utandırıyordu onu,
çaresiz çirkinliğin... giysilerine büründü ve yoluna devam etti güzellik.
O gün bugündür, erkekler ve kadınlar onları birbirine karıştırır.
Ancak içlerinden güzelliğin yüzünü önceden görmüş kimileri vardır ki,
giysilerine bakmaksızın tanırlar onu.
Ve yine çirkinliğin yüzünü bilen kimileri vardır ki, gözlerinden tanırlar çirkinliği.
HALİL CİBRAN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Güzellik ve çirkinlik Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Güzellik ve çirkinlik yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜZELLİK VE ÇİRKİNLİK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bir tutam hayat
Bir tutam hayat, @birtutamhayat
28.5.2014 09:16:43
Güzeldi.
Güzeli ve çirkini, bir bakışta anlayanlardan kılsın bizi Yaratan.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL