Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
turhansahin
turhansahin

ÇAMAŞIR MAKİNASI

Yorum

ÇAMAŞIR MAKİNASI

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

533

Okunma

ÇAMAŞIR MAKİNASI

Nevşehir/Avanos/Sarılardan Ömeroğlunun kızlarından Güldeste’nin evine çocukları hediye olarak çamaşır makinesı alırlar. Komşuları çamaşır makinesinin nasıl bir şey olduğunu sorduklarında;
Güldeste:

- Valla üç gızdan beş gelinden iyi, ne söyleniyo ne sohranıyo, ne yüzünü ekşitiyo demiş.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

sohranmak: sitemli, kahırlı, incitici konuşmak

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çamaşır makinası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çamaşır makinası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇAMAŞIR MAKİNASI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kadiryeter
kadiryeter, @kadiryeter
26.5.2014 16:24:09
10 puan verdi

Tam otomatik çamaşır makinesi eve gelince:
Anası yıkamış, kızına; as demiş... kızı üşenmiş.
Sefiye anası Tülin kızına kızmış ve gidip balkona çamaşırları kendi asmış.


Sağlıkla kal...
Selâmımla.

kadiryeter Kadir Yeter.
26.5.2014 TRABZON.

Bir tutam hayat
Bir tutam hayat, @birtutamhayat
26.5.2014 13:22:48
Güzel oluyor bu Nevşehir/Avanos/Sarılar hikayeleri.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL