Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
veled-i zina
veled-i zina

"Kelime"

Yorum

"Kelime"

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

594

Okunma

"Kelime"

Cuma namazının gerekliliklerinden biridir: Hatip minbere çıkınca cemaate selam vermez. Fakat ben ne hatip, ne alim, ne de mütefekkirim. Ben öğrenciyim. Bu yüzden "önce selam sonra kelam" düsturunca "Selamün Aleyküm" aziz dostum.

Yola sadık kalabilmek için "Önce yoldaş sonra yol" denmiş. Peki her dava eri aynı sadakat ya da aynı samimiyet sıkıntısını çekiyorsa hangi yoldaş bizim "sigorta" mız olabilir? "Kelime en güçlü silahtır./ Tutar şehri ve insanı." diyor Sezai Karakoç. Kelime, refikamız. Kelime, zaman aşımına uğramayacak bir kitap. Dava erlerini hiç yalnız bırakmayacak bir yâr kelime.

Kelime hakkında birçok şey söylenebilir. Söylenmiş de. Bizim son sözümüz dostluk hakkında olsun.

"Dostluk, birbirine bakmak değil birlikte aynı yöne bakmaktır." Biz Müslümanlar günde beş kere yüzümüzü aynı Kâbe’ye döneriz."



Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
"kelime" Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz "kelime" yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
"Kelime" yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
CaNMaYBuLL
CaNMaYBuLL, @maybull
21.5.2014 14:08:33

Kelimeler ! Ne kadar gizemli ve şehvetli .Bizi, sizi yada onları en mutlu edebilir veya en kederli gösterebilir. Sihirli kelimeler, kralı bir parya; köleyi bir efendi kılabilir. Kelimeler esirleştirebilir yada uğruna savaşlar verilen o sözü diriltebilir: Özgürlük !!! İsterse uykuya dalar büyülü sözler, isterse uykudan kalkar bir melodinin sözü olur en kederli anımızda.İsterse aşk olur kelimeler içinde, isterse aşık eder dizelerin sonunda.

Saygılar Dostuma.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
21.5.2014 13:35:31
Beğeni:
0
Okunma:
594
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL