Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Necdet EREM
Necdet EREM

ONU ANLATAN BİRDİL

Yorum

ONU ANLATAN BİRDİL

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

683

Okunma

ONU ANLATAN BİRDİL

ONU ANLATAN BİRDİL

Şüphesiz, göklerde ve yerde,
inananlar için (Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren) nice deliller vardır.(1)

Bütün şer ve kötülükler, zarar ve ziyanlar
hayır ve iyiliklerin, çalışma ve gayretin, terk, tehir ve ihmalinden kaynaklanır.

Kâinatta boşluk olmadığından, hiç bir şeyin yeri boş kalmaz.
Boşalan her şeyin yeri iyi veya kötü farklı bir şeyle dolar.

Gündüzün yerini gece, varlığın yerini darlık,
gençliğin yerini ihtiyarlığın doldurduğu gibi.

Her şeyi sonsuz hikmetle ölçülü yaratıp, “vavedeel mizan (2) ” hükmünce hassas bir ölçü ile “ehsene kulli şeyin halekehu (3)” sırrıyla güzel yaratıp sanat ve marifetini gösteren, Allah’ın mülkünde, boşluk, tasarrufunda israf, işlerinde abesiyet ve çirkinlik asla yoktur.

Varlık ve olayları çirkin ve anlamsız bulup itiraz edenler,
gözlerindeki cehalet çapağını, kalplerindeki ihanet pasını silip,
önlerini kesen gaflet perdesini yırtıp, içlerindeki düşmanlık hissini yok edip
eşya ve hadiselere birde öyle baksınlar.

Eminim her şeyin, O’nu anlatan bir dil,
gösteren bir delil, ebedi saadeti tebliğ eden bir müjde mesajı olduğunu görmenin yanı sıra;

Her şeyin ekolojik dengenin kurulum, işleyiş
ve korunmasında yeri doldurulmaz öneme sahip olduğunu;

Sanat açısından taklidi imkânsız güzellik ve akıl almaz mükemmellikte yaratılmış olduğunu görecek, hayret ve muhabbetle maşallah, barekallah demekten kendilerini alamayacaklardır.

-------------------
1 - Casiye 45/3
2- Rahman 55/7
3- Secde 32/7

Necdet EREM
ALLAH VARDIR VE BİRDİR

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Onu anlatan birdil Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Onu anlatan birdil yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ONU ANLATAN BİRDİL yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL