Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
M. Barış ÇETİN
M. Barış ÇETİN

Mafya

Yorum

Mafya

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

686

Okunma

Mafya

Yasa dışı işler yapmak için bir araya gelmiş topluluk. Ortak bir amaca ulaşmak için kendi kararlarıyle aralarında sıkı bir birlik kuran topluluk. Kötü amaçlarla bir araya gelmiş topluluk. Bölük, birlik, takım. Bir reisin idaresi altında bulunan birlik.
Gizli haydut çetesi ya da örgütü. Kendi çıkarları için her tür yasadışı iş çeviren gizli örgüt. Yasa dışı işlerle uğraşan, zor kullanarak birtakım gizli çıkarlar sağlayan örgüt. Bu örgüte mensup olan kimse. Kendi çıkarlarını korumak için her türlü yola başvuran, gizli ve hiyerarşik bir teşkilatlanmaya dayalı örgüt. Bireyin açık yönleri bulunarak, şantajla baskı altına alınıp, parasal olarak söğüşleme metodudur.
Kumar, ticaret, uyuşturucu, finans, kadın ticareti ve fuhuş, kaçakçılık, gasp ve adam öldürme, fidyecilik gibi yasa dışı ve yasal sektörde faaliyet gösterebilir.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mafya Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mafya yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Mafya yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL