Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
rsmcnb
rsmcnb

LOBİ

Yorum

LOBİ

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

714

Okunma

LOBİ


LOBİ

Hayır, faiz ve otel lobisi gibi yerli lobilerden söz etmeyeceğim.

Fransa’da Ermeni, ABD’de Yahudi lobileri, çetin pazarlıklar sonunda hükümetlerden istediklerini alıyorlar. ABD’nin koskoca Arap dünyasında bir avuç İsrail devletine kol kanat germesi, onu kollayıp gözetmesi, Yahudi lobisi sayesindendir.

Fransa’da Ermeni heykelinin dikilmesi, yine koskoca Türkiye’yi darıltma olasılığını göze alıp Ermeni çıkarlarını ön plânda tutması ve onları sevindirecek yasalar çıkarması, Ermeni Lobisinin başarısıdır.

Ülkemizde yaklaşan yerel seçimlerde, kimi seçim bölgelerinde bir büyük parti tüm iddiasını yitirmiş, anahtar parti durumuna düşmüştür. Anket verilerine göre birbirine yaklaşan iki parti de kazanmak için anahtar partinin oylarına muhtaçtır.

Bu durumda diyorum, anahtar parti, Ermeni ve Yahudi lobilerini örnek alıp pazarlığa oturamaz mı? Çünkü ne belediye hizmetlerinden yararlanabiliyor doğru dürüst, ne de belediye çalışanları arasında bir mensubu var.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru kabul edilen siyasî partilerin bir görevi de kendilerine oy veren seçmenlerin haklarını - imkânları ölüsünde- savunmak değil mi?

Karınca kararınca...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Lobi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Lobi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
LOBİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
GÜLDESTE
GÜLDESTE, @guldeste
18.2.2014 00:59:16
çok doğru sözlerinize katılıyorum kaleminiz var olsun sevgi ve saygılarımla değerli dost
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL