Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
sumru
sumru

BEN SEVMEYE AŞIĞIM

Yorum

BEN SEVMEYE AŞIĞIM

7

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1259

Okunma

BEN SEVMEYE AŞIĞIM

Ben sevmeye aşığım ! Yazın , ayağı çıplak toprakta yürümeye ,ayağına batan dikenleri teker teker çıkarmaya , çıkartırken acıyı tatmaya ,kanayan ayaklarındaki kanı görerek ölümlü olduğunu hatırlamaya ve tozlu ayaklarla eve girerken annemin bağırışını duymaya aşığım ben. Kışın ellerimi hissetmeyinceye kadar kartopu oynamaya , annemden habersiz avuç avuç kar yemeye , sonra boğazımın inip sesimin çıkmamasına , iyileşmem için annemin mis kokan ıhlamurunu içmeye aşığım ben. İlkbahar yağmurlarının altında ıslanmaya , çiçek polenlerinin burnumu kaşındırıp hapşırmaya , birilerinin bana " Çok yaşa ! " demesine aşığım ben. Hani kız oğlana , oğlan da kıza aşık olur ya ...Birbirlerini delicesine sevdiklerini söylerler , sonra hiç yok yere ayrılırlar.İşte ben o " hiç yok yere ayrılıklara" , " hiç yok yere sevdalara " aşık değilim. Ben ; hayatı görmeye , duymaya , hissetmeye... Kısaca onunla birlikte yaşamaya aşığım. Acıları ve sevinçleri hep birlikte tatmaya... Ben sevmeye aşığım ! ( Adını , yazımın başlığına koyduğum Orhan Gencebay’ın ilk kez dinlediğim bir şarkısı bu yazıyı yazmama vesile oldu.Teşekkürler... Umarım beğenirsiniz :))

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ben sevmeye aşığım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ben sevmeye aşığım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BEN SEVMEYE AŞIĞIM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Salih Keteci
Salih Keteci, @salihketeci
26.7.2008 18:35:10
Duygu dolu bir nesir'di.Hayatın bütün özlemleri var içinde,çocukluğumuz,delice sevdalarımız,annemiz,hepsini hatırlattığın için teşekkürler.Ne kadarda özlemişim Annemin < Seni velet seni,yinemi üstün başın toz içinde,cabuuuuuk çıkar üstündekilerini>diyişini sonrada arkamdan süpürgeyi fırlatışını nasılda özlemiş be.Sizi kutluyorum,nesirlerinin takipçisi olacam.Saygı ve selamlar

salih keteci tarafından 7/26/2008 6:36:52 PM zamanında düzenlenmiştir.
Samet BAYRAM
Samet BAYRAM, @sametbayram
1.6.2008 21:30:44
...Çocukluğuma götürdünüz beni.Geçmişimi hatırladım elinize sağlık, çok güzel olmuş......;
Berk Şimşek
Berk Şimşek, @berksimsek
1.5.2008 12:15:47
Yazın , ayağı çıplak toprakta yürümeye ,ayağına batan dikenleri teker teker çıkarmaya , çıkartırken acıyı tatmaya ,kanayan ayaklarındaki kanı görerek ölümlü olduğunu hatırlamaya ve tozlu ayaklarla eve girerken annemin bağırışını duymaya aşığım ben.
Aşkın tarifi de budur bence tebrikler
çukulata
çukulata, @cukulata
29.4.2008 18:58:00
Korkularımız ve acılarımız çocukluğumuzdaki gibikalsaydı keşke....tebrikler
TunçAY
TunçAY, @tuncay
28.4.2008 23:23:23
"Hani kız oğlana , oğlan da kıza aşık olur ya ...Birbirlerini delicesine sevdiklerini söylerler , sonra hiç yok yere ayrılırlar.İşte ben o " hiç yok yere ayrılıklara" , " hiç yok yere sevdalara " aşık değilim. Ben ; hayatı görmeye , duymaya , hissetmeye..."

Zaten insanın içerisinden kaynaklanmıyorsa aşk, üzerine sonradan ekleme ise işte o aşklar gibi sahte oluyor. Hayata, ve tüm insanlara aşık olmak...gerçek insanlık...

yaşadıklarının ve insanların kıymetini bilmek, gerçek aşk.
belki Yunus gibi Yaradan'dan ötürü sevmek , belki Mevala gibi insanları oldukarı gibi kabul etmek...

Paylaşımınız için teşekkürler, kısa ama başarılı bir yazıydı...
kardelen26
kardelen26, @kardelen26
28.4.2008 22:01:20
Gönlünüzden,çocukluğunuza ait o güzel, güzel olduğu kadar da lezzeti hiçbir zaman unutulmayan hatıralarınız ve bal damlaları gibi saf ve lezzetli yazınızı haz alarak okudum. yazılarınızı ve olursa şiirlerinizi bekliyorum saygılar sunarım
fatma eren
fatma eren, @fatmaeren
27.4.2008 17:20:03
10 puan verdi
Çok beğendim yazınızı tam puan benden
Tebrikler
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL