Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
GÜLNUR  ATEŞOĞLU
GÜLNUR ATEŞOĞLU

LİMONATA BARDAĞI

Yorum

LİMONATA BARDAĞI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1204

Okunma

LİMONATA BARDAĞI

LİMONATA BARDAĞI

Hatırlara dokunmamak gerekir bazen,olur ya altından ne çıkacağını kim bilebilir.
Şöyle bir kenarından köşesinden bakıp da geçelim derken birde takılıp kalmak var köşe başlarına.Öyle ya,
sonuçta yabancı değil hiç biri sokak sakinlerinin.Ne günleriniz oldu kim bilir?Şimdi hiç mi yok bir fincan kahvenin bir gün hatırı.Geçip gitmek hiç yakışır mı size selamsız sabahsız.
İşin aslı bu mudur ,gönül seçemez elbet ama yinede cazibesine kapılmamak gerekir aşağı mahalleden gelen davulun sesine.Maazallah birde yatıya matıya ikna olursanız artık kırk gün kırk gece.Tamam işte" Halay başı yar yar yar aman , yaz gelince öter turnam leylim leylim aman" Artık ağzınız kulaklarınızdadır.
Ta ki arka masalarda oturan o şahısı görene kadar."O "şahıs .Bir anda halaylar bitmiştir elinizdeki mendil düşüverir yanınıza, bir kağıt parçasıdır artık değersiz, atabilirsiniz.İki dakika önce iğne atsanız yere düşmeyecek sırt sırta, sırıtarak oynadığınız insanlar bir anda araziye uyum sağlamış kamufle olmuşlardır..Seslensen sesini duyacak mı sanıyorsun Ayşe teyzenin .Ayol giderken takma dişlerini bile bırakmış sandalye altındaki, limonata bardağında , seni mi bırakmayacak?Ya Necati ağabeye ne demeli,hani bu havalar onu mahvetmişti ,yok romatizmaları azmış da yok dört yerinden fıtığı patlamış da mış mış...Vallahi tüm madalyaları toplar maratona katılsa, açık ara,gençliğe nazır.
Artık anılar sokağının neşeli üyeleri toz olup uçarken işe "O" şahısla başlanır "O" çıkış noktanızdır ve zincirleme trafik kazalarınızın baş aktörüdür sekizde sekiz.
Şimdi söyleyen bakalım,üç dakikalık tebessüm için , bir devi uyandırmak en derin uykusundan ne büyük cesaret değil midir. Bırakın "O" dev uyusun O ki,acılarınızın çözülmez yumağı topaklaşmış.Ve nereye giderseniz gidin ipin bir ucu mutlak sizi o deve götürür içinizde devleşmiş şahısa.
Bırakın içinizdeki dev uyusun biraz zaten Ayşe teyzede geri gelmeyecek.


Gülnur Ateşoğlu

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Limonata bardağı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Limonata bardağı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
LİMONATA BARDAĞI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL