Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Kırmızıbeyaz
Kırmızıbeyaz

Mesele sadece kurban değil!

Yorum

Mesele sadece kurban değil!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

946

Okunma

Mesele sadece kurban değil!

Mesele sadece kurban değil!

Yarın farklı bir güne uyanacağız.
Yarın Kurban bayramı. Ailemiz,eş,dost ve akrabalarımızla hasbihal olma,Hasta ve yaşlılarımızı sevindirme adına imkanlarımızın olacağı bir gün.

Bu bayramın asıl özelliği ise; dini inancımızın esaslarından biri olan kurban yükümlülüğünü yerine getirmektir.

Kurban;İbadettir,Paylaşımdır,ziyarettir,muhabbettir,mutlulukdur.
Bayramlar insanların kaynaşması,Aile ve akrabalık bağlarının güçlenmesine vesile olan günlerdir.

Bayramların her yaşta insan için farklı bir güzelliği vardır.

Bir Çocuk için Harçlık ve oyun anlamına gelir bayram,

Bir yaşlı için ise muhabbet ve hasretleri giderme anlamı taşır.

Dini gün ve bayramların asıl neticesi insanların maneviyatını güçlendirmektir.

Maneviyatı güçlü olmayan insan nerden anlasın Hz.Mevlana’yı
‘’Yaradılanı severim yaratandan ötürü.’’

Maneviyat insanı insan yapan nitelikdir.

Maneviyatı olmayan insanlar;
Önce-Kürtaj özgürlüğümüz kısıtlanamaz der.
Sonra ise-Bayramınız kansız olsun,Hayvanları katletmeyin der.

İnsan öldürmeyi mazur görürken,
Hayvanlar için seferber olur.
Ve
Aynı zihniyet Yılbaşında hindilerin kesilmesini normal karşılar.

Belki Çok bayram görmedim lakin insan eski bayramları aramıyor değil.
İnsanlar birbirlerine karşı nekadar hoşgörüsüz ve acımasız olmuş yazık.

Huzur birlik ve beraberlikden gelir,Birlik ve beraberlik ise Maneviyat hissine sahip olmakla gerçekleşir.
Mutluluğumuz,özlemlerimiz,heyecanlarımız,dileklerimiz bir olsun.
Kurban bayramımız TÜRKİYE’mize kardeşlik getirsin,
Mutlu bayramlar…..

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mesele sadece kurban değil! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mesele sadece kurban değil! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Mesele sadece kurban değil! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL