Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
bahtıkaram
bahtıkaram

KENDİNİ KEŞFETMEK

Yorum

KENDİNİ KEŞFETMEK

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

684

Okunma

KENDİNİ KEŞFETMEK

Kendi içinde yolculuğa çıkmak bazen kendi labirentinde kaybolmayı göze alabilmekle olur aslında.Kendini keşfetmek , iyileriyle kötüleriyle , artılarıyla eksileriyle kendini tanımak , yapabileceklerini ve yapamayacaklarını kabullenmekle olur ancak.Hep artılarını görünce ya da herkesin kabul edebileceği bir ifadeyle sadece sorunlara takılı kalıp yaşarken hayatı ; eksilerini görmeye , kabullenmeye , düzeltmeye vakit bulamayınca gün gelip o hatalar bazen bir bir ( ki bu durumda çok şanslı olduğunuzu kabul etmelisiniz ) bazen de hepsi birden yüzünüze vurulduğunda kendinizi toparlamak için yine kendinizle savaşmanız gerekir ( ki işe yaradığı hiç görülmemiştir ) . Böyle durumların o insan üzerindeki tek etkisi kişisel yıkım olur . O insanın kendine olan tüm güveni öncekilerle sonrakiler de dahil olmak üzere bu olayla beraber yıkılır . peki o insanın kendine güvenini tekrar ne kazandırır başka bir deyişle o insanı hayata , diğer insanlara , topluma ne kazandırır ? işte bunun cevabı o insanın kendisinde gizli . Başka insanların yapmadığını yapmalı ve kendine güvenmeli ama her şeyden önce bunu yapmayı istemeli ki başarmalı . Peki bu insan ister mi artık, kendine ınancı kalmış mıdır ? Ya o da KENDİNDEN VAZGEÇMİŞSE NE OLACAK ???

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kendini keşfetmek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kendini keşfetmek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KENDİNİ KEŞFETMEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
16.9.2013 19:05:55
Beğeni:
0
Okunma:
684
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL