Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Fikret DUMAN
Fikret DUMAN

HİKMET'LERİN HİKAYESİ

Yorum

HİKMET'LERİN HİKAYESİ

4

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1183

Okunma

HİKMET'LERİN HİKAYESİ


Hikmet TEKİN;1950 yılında Bingöl’de doğdu. Yılları zorluklar içinde geçti. Okulu Ankara’da tamamladı. Yiğit bir Bingöl delikanlısıydı.

1977 Mahalli idareler seçimlerinde MHP’ den Bingöl Belediye Başkanı adayı oldu ve seçimi %33 oyla kazandı.

O yıllarda Türkiye terör girdabı içerisindeydi. Şehirlerde, köylerde insanlar öldürülüyordu.

Hikmet TEKİN; yaptığı çalışmalarla ve davranışlarıyla hemşerilerinin takdirlerini ve güvenlerini kazanmıştı.

Bu arada bölücü teröristlerde boş durmuyordu. Onlarında planları vardı.

Hikmet TEKİN; değişik zamanlarda silahlı saldırıların hedefi oldu. Bu saldırılardan birinde ağır yaralandı. Yanlış müdahaleler sonunda durumu ağırlaştı. Alparslan TÜRKEŞ tarafından özel ambulans uçakla Ankara Tıp Fakültesi Hastanesine naklettirildi. İyileşerek tekrar görevinin başına döndü.

Ancak bölücü katillerin hesabı daha bitmemişti. 12 Ağustos 1979 tarihinde Ramazan ayında Bingöl’ün Genç İlçesinde yaşayan ablasının evine iftar yemeğine gitmişti. İftar sonrası Bingöl’e dönerken kurulan pusudan haberi yoktu.

Açılan çapraz ateş sonucu annesini Hümriye TEKİN, öğretmen olan kardeşi Ahmet TEKİN ve yiğitler yiğidi Hikmet TEKİN şehit oldu.


Hikmet DUMAN; 1962 yılında Sivas’ta doğdu. Sivas’ta okudu. Yiğit bir Sivas delikanlısıydı.

Askerliğini komando olarak Kayseri Hava İndirme Tugayında yaptı. Hayatı zorluklarla geçiyordu.

Türkiye yine bölücü terör girdabındaydı. Ülkenin doğusu ve güneydoğusunda insanlar öldürülüyordu.

Gaziantep Polis Okuluna kayıt yaptırdı ve okulu tamamladı. ilk görev yeri İstanbul’du. Burada ülkeme faydalı olamıyorum diye Özel Harekat Kursuna gitti ve Özel Harekatçı oldu.

İlk görev yeri Muş’tu. Burada yıllarca teröristlerle mücadele etti.

Yine bir pusu.

28 Şubat 1991 Malazgirt’te bölücüler yine pusu kurdu. Bu pusu da ise yiğitler yiğidi Hikmet DUMAN şehit oldu.

İki Hikmet’inde kaderleri aynıydı. İkisi de Vatansever ve Milliyetçiydi.

Onlar bu ülkenin huzuru ve mutluluğu için canlarını verdiler.

Rabbim mekanlarını cennet eylesin.



Fikret DUMAN


Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hikmet'lerin hikayesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hikmet'lerin hikayesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HİKMET'LERİN HİKAYESİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Şükrü Beşiktaş
Şükrü Beşiktaş, @sukrubesiktas
12.9.2013 12:37:06


Her ikisine de Allah'tan rahmet diliyorum.Hatırlıyorum . Memeleketi
kan gölüne çevirenler insan olduklaraını bir analatabilse! Bir anlayabilse!..
Teşekür ederim saygılar.
Etkili Yorum
Derebey
Derebey, @derebey
30.8.2013 20:50:26
10 puan verdi
Her iki şahadetide hatırlıyorum muhterem Abim.her iki şehidimizede Allahtan rahmet diliyorum.mekanları cennet olsun.Bingöl belediye başkanımız Hikmet Tekinin korumasını tanımak nasip oldu. ve o agır yaralı kurtulduğu saldırıda, ağır yaralı olarak kurtulan bir kişi daha vardı,o da ykın korumasıydı.ve sağ bacağına almış olduğu çok sayıda mermilerden dolayı sağ bacağı diz üstünden kesilen gönüldaşımız halen yaşıyor.
Selam ve sayğılarımla...A.E.O.
ejder.ENVR
ejder.ENVR, @ejder-envr
30.8.2013 19:10:57
Allahtan rahmet diliyorum o günü hatırlıyorum mekanları cennet olsun..
yüreğine sağlık Hocam saygılar Selamlar..
Ahmet Moran
Ahmet Moran, @ahmetmoran
30.8.2013 15:52:54
Allah rahmet eylesin, evet hatırlıyorum bu elim şehadetleri ve kahraman canları, şimdiyse memleketi kana bulayan canilerle memleketimi yönetenler yağla bal gibiler..Allahım bu ihanet şebekelirinin cezasını verecek.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
30.8.2013 15:19:08
Beğeni:
2
Okunma:
1183
Yorum:
4
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL