Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Mustafa Topaloğlu
Mustafa Topaloğlu

Yarın Tutmam

Yorum

Yarın Tutmam

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

351

Okunma

Yarın Tutmam

YARIN TUTMAM
Mevsim sonbahar. Ortalık ramazan.Son yaz günleri.Sıcak mı sıcak.Yazdan kalan bir gün.Oruçlu da olunca ortamın sıcaklığı katlanıyor.Boğazlıyan kavruluyor sanki.
Fevzi Hoca (Ayyıldız) o gün oruçlu.Ders bitmiş.İkindi sonrası.Ferhat Ağrı da oruçlu.Ferhat Ağrı mütedeyyin.Orucunu eksiksiz tutar.Fevzi Hoca kalender meşrep.Arada bir kaçamak yapar.Orucu,namazı boşlar.
Bir de jawa motosikleti var Fevzi Hoca’nın.Köye (Oğulcuk) gelir gider.Bazen Ümüs ablayı da alır terkisine.Gençlik var serde.Jawa’nın üstünde saçlarını savura savura gezer,tozar Fevzi Hoca.
O gün oruçlu ya Fevzi Hoca’nın tansiyonu çıkmış.Ateşi yükselmiş...Akşama,iftara az kalmış. Ama Fevzi Hoca’ya dakikalar yıl gibi geliyor.Saniyeler geçmek bilmiyor.
Fevzi Hoca komşusu Ferhat Öğretmen’e sesleniyor:
”Ferhat... Ferhat!”
Ferhat Ağrı da okuldan gelmiş.Evde.Alıyor komşusunun sesini:
”Efendim Fevzi Abi!”
Fevzi Hoca yaşça büyük Ferhat Hoca’dan.Teklifsiz komşular.Samimiler.O yüzden Fevzi Hoca’ya “Abi” diyor Ferhat Öğretmen.Fevzi Öğretmen de ona adıyla hitap ediyor.”Beyli,meyli” resmiyet yok aralarında.
Fevzi Hoca:
”Hadi Ferhat biraz dolaşalım.”
“Peki...”diyor Ferhat Ağrı.Geliyor .Biniyorlar jawa’ya.Jawa düşüyor Çalapverdi yoluna.Uçuyor jawa.Jawa’yı Fevzi Öğretmen kullanıyor.Ferhat Ağrı terkisinde.Öyle bir rüzgar yapıyor ki Ferhat Ağrı:
”Abi biraz yavaş...”demek zorunda kalıyor.
Fevzi Hoca:
”Ferhat...Ne diyorsun?Ben yanıyorum.Bu gün yanıldım yenildim orucum.Ama yarın tutmam.”diyor.
Eve dönüyorlar.İftarda Fevzi Hoca bir sürahi su içiyor. İşte o zaman sönüyor içinin yangını.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yarın tutmam Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yarın tutmam yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yarın Tutmam yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL