8
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
2161
Okunma

BİR PİŞMANLIK HİKÂYESİ..
Çok övülen Samsung Galaxy S3 mini akıllı dokunmatik telefon cihazını satın aldım.
İlk kez akıllı ve dokunmatik bir telefon kullanmakta olduğum için oldukça sıkıntılı bir öğrenme sürecinden sonra faydalanmaya başladım.
Evvelce kullanmakta olduğum telefonum ile belirli günlerde kişi listemdeki insanlara toplu mesajlar gönderme itiyadımı bu telefon ile de sürdürmek istedim ama sukut-u hayale uğradım. Telefon, alıcı sayısını 10 kişi ile sınırlıyordu.
Acaba bu problemi, bilgisayarıma bağladığımda Kies programı ile aşabilir miyim diye düşündüm; kablolu bağlantı yaptım. O ne? Mesajlar kısmı görünmüyor bile..
Haydeee... doğruca Google Amca’ya sorgulamaya gittim. Dişe dokunur ve anlayabileceğim bir şey bulamayınca Samsung Elecronics Türkiye çağrı merkezine bir mesaj göndererek verilecek cevabı bekledim.
El cevap:
Sayın Mustafa Kütükcü,
Samsung Electronics Türkiye’ye ilettiğiniz talep için teşekkür ederiz. Konu ile ilgili yanıtımız aşağıda bilginize sunulmuştur.
GT-I8910 model cihazınızda Android işletim sistemi özelliği gereği en fazla 10 kişiye toplu mesaj gönderimi yapılabilmektedir. Cihaz özellikleri sonradan değiştirilememektedir.
Bilgisayarınız üzerinden SMS görüntüleyebilmeniz ve SMS gönderebilmeniz için Kies Air uygulamasını kullanabilirsiniz. Kies air, Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar tarafından kullanılan, bir sunucuya bağlı olmak şartıyla telefonun içindeki verileri bilgisayarınızda herhangi bir kablo ( USB ) kullanmadan görüntülemek anlamına gelir.
Bu özelliği kullanabilmeniz için öncelikle cep telefonunuz ve bilgisayarınız aynı Wifi ağına bağlı olması gereklidir. Menüde bulunan Kies Air uygulamasına giriş yaptığınızda çalışır konuma gelmiş olacaktır. Kies Air içerisinde alt kısımda “Başlat” butotuna tıkladığınızda karşınıza bilgisayarınızın URL kısmına girmeniz gereken bir tarayıcı link uzantısı gelecektir. Bu alanı bilgisayarınızda tarayıcı bölümünün içinde yer alan URL kısmına yazmanız gereklidir. URL kısmına yazıp Enter tuşuna bastığınızda telefonunuzdaki verileri bilgisayarınızda görüntüleyebilmek için telefonunuzun ekranına erişim talebi gelecektir. İzin verdiğiniz takdirde telefonun içerisindeki verileri bilgisayarınızda görüntüleme işlemini sağlayabilirsiniz.
İşlemleri gerçekleştirememeniz durumunda Samsung Çağrı Merkezi ile iletişime geçmenizi rica ederiz. İlginiz için teşekkür ederiz.
Samsung Electronics Türkiye
Samsung Çağrı Merkezi
444 77 11
Samsung Electronics Turkiye
Müşteri Hizmetleri
Oh bee..
Kısa zamanda böyle bir cevap verilmesi beni epey sevindirdi..
Hoppala... sevincim kursağımda kaldı.. Android sistemin özelliği gereği 10 kişiden fazlasına SMS gönderemez mişim..
Neyse... biz işimize bakalım: PC üzerinden mesajlarımı görebilmek ve mesaj yazabilmek için haydi bakalım şimdi tavsiye edilen uygulamayı gerçekleştirmeye çalışalım..
Önce Kies Air bilgisayara kurulmalı ve çalıştırılmalı. En güvenilir kaynak neresi? Tabii ki Samsung Electronics Türkiye’nin kendi resmî sitesi.
Siteyi açıyorum ve uygulamayı arıyorum. Arama penceresine Kies Air yazıp arama düğmesine tıklıyorum... o ne ?? karşımda bir facebook sayfası.. acaba burada mı diye arıyorum, orda da Kies Air görünmüyor..
Neyse ki bir telefon numarası var bana gönderilen cevap metninin altında. 4447711. Hemen arıyorum.. Uzunca bir süre müzik dinledikten sonra nihayet karşımda canlı bir insan buluyor ve derdimi anlatmaya başlıyorum.
Kibar bir görevli bana yardımcı olmaya çalışıyor ama maalesef istediğim hedefe ulaşamıyorum. Geri dönüş için not alıyor ve dönüş sözü vererek görüşmeyi sonlandırıyoruz. Görüşme süresi 33 dakikayı aşmış ama problem çözümsüz.. İkinci kez tekrar arıyorum; bir saate yakın görüşmenin sonunda gene elde var sıfır...
Ben biraz aceleci olduğum için araştırmaya devam ediyorum ve Samsung’un kendi sitesi dışında bir kaynaktan Kies Air bulup indiriyor, bilgisayarıma kuruyorum. Tekrar denemeye geçiyorum.
Hayret... başardım.. Kies Air ile telefonumun içeriğine ulaştım. Mesajlarımı okuyabiliyorum ve mesaj yazabiliyorum.. Yaşasıııınnn!!
Hooopp, hooooooop ! Yavaş ol arkadaş, çok fazla sevinme... diyor bana sistem..
Klavye kullanarak rahat rahat mesaj yazabilirsin amma maksimum karakter sayısı 201.. orda dur..
Yahu bu ne? Ben daha uzun bir metin yazmak istiyorum. Mesaj metninin uzunluğuna göre sen 2., 3., 4. mesaj olarak kabul et ve benden o kadar mesaj bedelini alsın benim operatörüm.. sen niye sınırlıyorsun beni?
Hayyy senin aklına turp suyu sıkayım e mi...
Şimdi bir başka özellik ara bakalım: Okuduğum mesajı PC’de klavye kullanarak veya mause kullanarak silmek istiyorum, silebilir miyim? I ıh! Olmaz! Öyle bir seçenek yok. Sadece okuyabilir ve yazabilirsin diyor bana sistem hazretleri..
Ben böyle akıllı telefonu ne yapayım ya hu ?
İşte böyle....
Pişmanlık denilen şey böyle de yaşanıyormuş bazen..
Bilmeyenler bilsin istedim..
Hata mı ettim acaba??
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ediyorum..
Saygılar sunuyorum.
Mustafa KÜTÜKCÜ
-muhacir bozkurt-
27.07.2013 - DENİZLİ