Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
k.doğanay
k.doğanay

YİNE BAHAR GELDİ

Yorum

YİNE BAHAR GELDİ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

761

Okunma

YİNE BAHAR GELDİ

Bahar geldi!
Bahar neşe demektir.Bahar sevinç demektir.Üçüncü cemre düşeli haftalar oldu.Keşke şairin dediği gibi bir de dördüncü cemre düşseydi. Ama dördüncü cemre yok. O yüzden artık bahar geldi. Hüzün ve hastalığa,karamsarlığa yer yok.
Çünkü bahar da aşk havası var.Pırıl pırıl gökyüzü,kuş sesleri,çiçek kokuları. Koyun ve kuzu melemeleri.Bahar da çayır ve çimenin bile başka bir kokusu vardır.Hele meyveler çiçek açmaya başladıysa asıl o zaman kokuya doyum olmaz.İğde ve akasya kokularına bayılırım.
Börtü-böcek canlanır.Uyuyan bütün canlılar, bahar havasıyla birlikte uyanırlar.Doğaya bir sevinç ve neşe havası yayılır.Şair, bu havalar beni mahvetti,dese de bahar havaları, alerji haricinde hiçbir hastalık yapmaz.Onun için baharı ve bahar havalarını hep sevmişimdir.
Bahar, beni alır çook uzaklara götürür.Gönlüm de bir sevinç,duruşum da bir başkalık vardır.Onun için bir şair olarak derim ki;
“Her bahar geldiğin de, gönlüme bir neşe dolar!”
Tıpkı, kuşların ötmesi,derelerin şırıl şırıl akması gibi.Göçmen kuşlar dönmeye başlar.Leylekler yuvalarını kurar. Gençler heyecan için de…Kalpleri pır pır eder.Acaba…acaba bu bahar da gönlüne göre birini bulacak mı? Belki o bulamaz ama yine de ben ümitliyim. Bulursun, bulursun!Her bahar geldiğin de mutlaka gönlüne göre birini bulursun.
Ama hangi bahar da?..Kimi bulursun?..İşte onu ben bilemem.Benim bildiğim bir arkadaşım vardı.Yaşı otuzdan fazlaydı. Dört yıl birlikte görev yaptık.Birlikte yedik içtik.Bekardı.Her bahar geldiğin de evlenmeye karar verirdi.Bahar bittiğin de evlenme işini unuturdu.Aklıma o geldi.Her sene bahar da “Artık bu bahar evlen,derdim” Söz verirdi. Bahar çıkınca unutulur,giderdi.Şimdi irtibatı kestik.Akademik birisi oldu.Evlendi mi,bekar mı bilemem. Ama her bahar geldiğin de hep aklıma gelir.
“Hey dostum! Evlen artık.Kalbinin sesini dile!”
Bahar uyanış demektir.Tabiatın ve bütün canlıların canlanması demektir.Senin de sevdaların uyanmakta. Zamanı ve havayı değerlendir.Karamsarlığı bırak.İçindeki sevgiye ve canlanma sesine kulak ver.Sen baharı seviyorsun.Bahar sevgi demektir.Sahi;
Baharı sevmeyen var mı acaba?Ben hiç görmedim.Siz gördüyseniz onu uyarın!Baharı sevmeyen insan kendin de değildir.Kalbinin sesine kulak versin ve uyansın artık.Çünkü;
YİNE BAHAR GELDİ!

Kemal DOĞANAY

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yine bahar geldi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yine bahar geldi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YİNE BAHAR GELDİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL