Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
kafiye34
kafiye34

Bu Gece Seni Çoktan İstedim Şulenar

Yorum

Bu Gece Seni Çoktan İstedim Şulenar

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1027

Okunma

 Bu Gece Seni Çoktan İstedim Şulenar

Bu Gece Seni Çoktan İstedim Şulenar


hayrettin taylan




Sana tenha sözlerim var bu gece…Yalnızlığım çok sesli çalıyordu.Biraz kıstım.Biraz çok sesli düşlerini oynadım.Yıldızlar halayıma katıldı.Ay, yüzünü iyice anlattı bana.

Bu gece SEN’den başka her şeyin çok şeyi oldum..Bu gece kendim oldum, kendimle türküler söyledim, halay çektim , terledim. Durmak bilmedim sen varsın diye.
Susadım gül yüzüne.Güleç halinden bir bardak içtim.İlk gülüşün aklıma geldi. İlk sözlerin okundu roman gibi. Bir masal gibi uzadım gecene. Peri misin huri misin yoksa beni bekleyen kendin misin bilemedim içtim her halini.

YÜREĞİNE bütün alemimin mürekkebini harcadım.Yazgını yazamam ;ama sevdanı yazmak istedim sana çaresiz bir kul olarak.

-Birikenlerimin üstünü kapattı ay ve ay yüzün. Kaplandım sana.Bir kopuş yıldızı geldi sol yanıma .Seni anlattı.Yeşil gözlerinden sonra başlayan yeni baharımızın yeşilliğini, gülüşünle açılan gülün kırmızılığını.
-Bir de yanılgılarımızın dikenlerini anlattı.
ELLERİM TİTRİYOR, yüreğim yerine.Yarimin yürek başkentinde değilim diye eriyorum geceye.Bir gece yazıyorum, bin geceyi özetlercesine .
Bu gece buruk gitmiştin. Bu gece bensiz yatamadım.Bu gecenin yazgısını yazdı cümleler.

Şimdi dilsizim yıldızlar gibi.Konuşmadan anlattım .Anlatmadan konuştum.
-İçim titreyerek kendime yeni içler ürettim.Bu gece içim kadar içtim seni.
- Susmuşluğun susuşlarında susadım sana. Susulacak her şey sustu.
Yüreğimde susmayan volkan konuştu.F’aylarımdan gecene geldim.
Titredi mi yüreğin. Yüreğindeki alevin duruyor mu? Her zaman bizi yakıcı bırakır mı?

ÖZLEMİM büyüdü.Büyüdükçe özlem olmaktan çıktı .Çok üst duygulara taşıdı.Artık ben bu özlemi taşıyamaz oldum.Hadi sar beni, hadi taşı gayrı bu özlemi.


SEVGİMİ...Düğüm düğüm bağladım. Kördüğümlere taşıdım aşkı.İmkansızlığın diliyle yazdım geceyi…Sızısı vicdanımda derlendi.


HASRETİMİ... sağdım yoluna.Yol ile aşk arasında anlatılmaz anlarım büyüdü.Büyüdüm bu gece sana binlerce.Sarılmanı bekledim.

TUTKUMU... tutulmuşluğun bütün dillerine çevirdim.Çevirmen kadar dilim vardı.Dilim varamadı sensizliği okumaya.Öylece bekledim seni bu gece.


Bir söz istedim... bir göz kadar ruhumu gören.Bir göz istedim yeşil gözlerini anlatan.Bir sen istedim bu gece.

Yüreğimde büyümenin gecesiydi artık.Bu gece çok büyümüştü.Yarına, yarime teslim olacak kadar büyülenmiş bir geceydi.

’SEN’ bul istedim yarınlarımız.Sen bul, istedim sana olan sevgimin kıymetini.İyi niyetlerimin aydınlığını sar istedim.

Ay yüzün yansıdı ay’a.
Ay’ın yüzü konuştu…

…Onun yüreğine bakmaya mı geldin bu gece.Lakin onun yüreği benim bu gece.O şimdi hayaline ninniler söylemekte. O seni düşün bebeğini emzirmekte. O şimdi kafası karışıklığa karışık pizza pişirmekte.Lakin , o senin yolunda gecelerini uyutmakta.
-Mavi yıldızların türküsünü okuyordu, içindeki denize.Yeşil yıldızın adını sayıklamaktadır göz göze geleceğiniz günceler adına.


Sen içindeki özneliğini kaybetme. Sen özüne yakın yaz bu gece.

Şiirlerin dizelerde ağladığı gibi ağla, özle onu.Her sözcük damla olsun.
Cümlelerin ıslansın bu gece. Matemlerin matematiğini çöz bu gece.

Güzel hayalinizin hikayelerine sarıl, sarılmış aşklara ulak olsun gecen.



Birine bakmıştım bu gece.Şule şule yüreğimde yanıyor.Birini istemiştim gönlümü oyalayıp durmuştu bu gece.


Bu gece çoğalıyorum ona .Bu gece masalımı yazdım onun sessiz kalışıyla….

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bu gece seni çoktan istedim şulenar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bu gece seni çoktan istedim şulenar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bu Gece Seni Çoktan İstedim Şulenar yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gecenin Sessizliği
Gecenin Sessizliği, @gecenin-sessizligi
6.3.2013 18:04:36
sevgi dolu,insanın içini sızlatan bir yazıydı...tebrik ederim...
 kalpteritim
kalpteritim, @kalpteritim
6.3.2013 16:09:46
içimi titretti yazınız çok güzeldi saygılar
gordion
gordion, @gordion
6.3.2013 00:04:05
10 puan verdi
yüreğinize, kaleminize sağlık kalemkar'ım. can-ı gönülden kutlarım efendimm
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL