Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
çigdem
çigdem

YANMAYA GELDİM

Yorum

YANMAYA GELDİM

3

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

652

Okunma

YANMAYA GELDİM

Çalışma masamda oturmuş düşünüyorum. Elimde kalem bir o yana bir bu yana sallanıp duruyor. Adeta e hadi yazsana der gibi feryat ediyor arada sırada.
Yanmak gerek diyorum, mırıldanarak. Yanmak gerek.
“Hamdım, piştim, yandım “ aşamasına gelmek için mi yoksa pervane gibi ateşe atmak mı?
Ah pervane bu ne sabırsızlık! Yanmak için. Oysa yanmak için bazı merhalelerden geçmek gerekiyordu. Onları geçmeden yanmaya çalışmak küle dönmekti.
Önce ham olmalıydı insan. Hamurunu yoğurmak için. Olgunluğa yakın bir dönemde pişmek ve en son noktada yanmak gerekti.
Bu da sabır isterdi en başta. “Sabır.”
Cemil Meriç de bir yazısında “Yıldız olmak kolay değil. Işık saçmak için önce yanmak gerek diyordu.”
Bakıyorum şimdiki yıldızlara daha kendi yanmamış ki bir başkasını yandırsın aşka.
Zaten bu yıldızlar da yanmadıklarını, ham olduklarını bilse gerekler, pop alıyorlardı başlarına.
Yanmak, yanmada yok olmak için yanmayı bilmek gerekti. Ne için yanmak?
Para, kız (erkek), güzellik, bir ev, araba için mi yoksa içimizdeki yolculuğu olgun bir ruhla tamamlamak için mi?
Doğu’da asırlar önce keşfedilmiş, ruhun engin denizinde dolaşmak dururken Batı’dan Simyacı gücüyle dolar, asit kokan ruh felsefesi.
Simyacıda ölür , Âmâk-ı Hayalde görürüm.
Yanmak için ne çöllere gerek vardı ne de Ferrari’yi satmak.
Yanmak için sadece
İsmailî bir gönülle teslim olmak ve bilerek aşka kanmak gerekti.

M. Ö. / 2008
kahramanmaraş

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yanmaya geldim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yanmaya geldim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YANMAYA GELDİM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
selcanaktas
selcanaktas, @selcanaktas
14.3.2008 21:33:51
AŞKA KAPTIRDIN MI,SABIRLA KARIŞAN YÜREK NELER DÖKER DE KALP DİLİNDEN
İNSANOĞLU BİLE ANLAYAMAZ NASIL YAPABİLDİĞİNİ..
meftunkaranfil
meftunkaranfil, @meftunkaranfil
14.3.2008 06:48:56
tebrik ederim ancak bazı konular hakkında bilgisi olanlar böyle bir yazı yazabilir
kardelen26
kardelen26, @kardelen26
13.3.2008 20:47:40
YAYLALARIN ÇİÇEĞİ Güzel bir konuya değinmişsiniz,Maalesef günümüzde herşey madde aleminden ölçülüyor, Gün gelecek o çok sevdikleri , simyacının formülünü bulduğunu sandığı olçü birimi olan ALTIN ve benzeri değerleri manevi aleme göçerken evlerinden bile kıpırdamazlar,akrabaları ,yakınları makber'e teslim eder ve hemen dönerler, Yalnız bırakmıyacak olan sevapları var ise mahşere kadar yanında kalacaktır. İsmaili bir gönül ALLAHA Tevekkül eder,İbrahime asi olmaz...Teşekkürler yazınıza Tüm saygılar Size gelsin...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL