Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
perihan reyhan ALKAN
perihan reyhan ALKAN

İYİ HOŞ DA SAYIN BAŞBAKAN!..

Yorum

İYİ HOŞ DA SAYIN BAŞBAKAN!..

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

597

Okunma

İYİ HOŞ DA SAYIN BAŞBAKAN!..

İYİ HOŞ DA SAYIN BAŞBAKAN!..

Evet, bu yaptığınızı beğendim. Niye yaptınız, neden durdunuz durdunuz da şimdi yaptınız anlamak zor değil ama olsun yaptınız sonunda, sevindirdiniz onca insanı, mutlular da şimdilik…

Peki sonrası ne olacak, hiç düşündünüz mü? Ne sıkıntılar yaşayacaklar, ne engeller, ne zorluklarla karşılaşacaklar zaten engelli oluşları yetmezmiş gibi?

Ben de sevindim hepsi adına ve teşekkür ediyorum ama yarım kaldı sevincim düşününce ki eminim şu an onlar da başlamıştır kara kara düşünmeye!..

Engellilere iş müjdesi verişinizden bahsediyorum efendim…

Atamaları yapıldığında, kim bilir ne sevinçle çıkacaklar ilk gün evlerinden ama iş yerlerine varmaya kalmaksızın daha evin kapısında başlayacak çileleri!..

- Asansör yoksa binalarında, nasıl inecekler?!
- Binanın merdivenlerini nasıl inecek ya da çıkacaklar da ulaşacaklar yola?!
- Durağa ulaşana kadar, rampasız ya da varsa bile, önüne araç park edilmiş, edilmemişse bile, o dimdik rampaları nasıl çıkıp inecekler?!
-Otobüs ya da dolmuşa nasıl binip inecekler?!
-İş yerlerine geldiklerinde, binaya nasıl girebilecek, hele de görevleri üst kattaysa, merdivenleri nasıl çıkacaklar asansör yoksa?!

Hele de öğretmenler; bildiğim kadarıyla, hemen hemen hiçbir okulda ne rampa ne de asansör ve de diğer iş yerlerinde de olduğu gibi, engelli tuvaleti olmayışıyla nasıl sıkıntılar yaşayacaklar kim bilir?! Belki de öğrenciler, o kattan o kata karga tulumba taşıyacaklar ama öğretmen ne olacak, ne hissedecek, nasıl incinecek, nasıl acıyacak içi hiç hesap ettiniz mi?!

İşe alınmanın sevinci boğazlarına tıkanıp kalacak!.. Atandıklarına bin pişman olacaklar belki de!..

Yine olmadı Sayın Başbakan, yine olmadı, yine yarım yamalak oldu, yine bu iş de daha önce alt yapısız, sistemi oturtmaksızın, paldır küldür yaptığınız işler gibi oluşla çok da sevindirici olamadı ve çok büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep olacak!..

Yine de sağ olun, daha önce de yarım yamalak da olsa, paldır küldür uygulamaya geçişle başta çok sıkıntılar yaşatsa da beğendiklerim gibi alkışlıyorum…

Ama kusura bakmayınız sadece tek elle!
p.r.alkan

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İyi hoş da sayın başbakan!.. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İyi hoş da sayın başbakan!.. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İYİ HOŞ DA SAYIN BAŞBAKAN!.. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
nego
nego, @nego
18.2.2013 20:36:18
Güzel bir değerlendirme.
Gökhan Çoban yazara; "İyi hoşta henüz uygulamaya bile konmamış bir durum için bile bu tarz bir eleştiriyi getirmek için, sırf başbakanı eleştirmek için neden edebiyat parçalıyorsunuz?" diye soruyor. Kendince eleştirilerini sıralayan, sonrada olumlu yanlara değinerek "Başbakanı tek elle alkışlayan" engelli yazara bu soruyu sormak için insanın körü körüne yapılanları çift elle alıkşlamak gibi bir huyunun olması gerekir.

On yıldan fazla bir süredir ülkeye hükümet edenlerin yerel seçimlere aylar kala "paldır-kuldur" kararlar alması ve bunuda engellilere müjde diye sunması karşısında "yıllardır neredeydiniz?" diye sormak gerekir asıl... Yapılan paldır-kuldur yapılmıştır çünkü mağdurlar ve hak sahipleri düşünülerek değil, seçim rüşveti olarak yapılmıştır.

nego tarafından 2/18/2013 8:36:41 PM zamanında düzenlenmiştir.
Gökhan Çoban
Gökhan Çoban, @gokhancoban
17.2.2013 15:13:22
İyi hoşta henüz uygulamaya bile konmamış bir durum için bile bu tarz bir eleştiriyi getirmek için, sırf başbakanı eleştirmek için neden edebiyat parçalıyorsunuz?. Bakın bu hususlara dikkat edin diyebilirsiniz mesela.. Ama siz yine olmamış demeyi tercih ediyorsunuz her ne hikmetse.. O bahsettiğiniz altyapıyı oluşturmak yıllar sürmez herhalde değilmi.. Kusura bakmayın ama bu yazıdan önyargılar damlıyor sadece. Başka bir anlamla doldurulamıyor içi!
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL