Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
HASAN AKBAL
HASAN AKBAL

Bir Küçük Not O Nedir Biliyor Musun?

Yorum

Bir Küçük Not O Nedir Biliyor Musun?

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

656

Okunma

Bir Küçük Not O Nedir Biliyor Musun?

Bir Küçük Not O Nedir Biliyor Musun?

Bizim için değerlidir. Başköşeye yerleştiririz onu. Tekrar tekrar planlarız zihnimizde, onun için doğru yer neresi diye? Çok sevdiğimizden ona hiç dokunmayız bile. Yanında değilken hep kavuşma hayalini kurarız. Özlediğimiz için içtenlikten nefes alarak yaklaşırız ona. İlk başta dokunmayız heyecandan. İpek mendillerle alırız tozunu, eğer kirlendiğini düşünüyorsak. Öyle saygı duyarız ki, odamızın en yüksek yerinde tutarız. Kimsenin dokunmasına izin vermeyiz. O bizimdir.

Muazzam işlenmiş örtülerin üzerine koyarız, sunarken birilerinin arzusuna. Ne eleştiririz ne de düşündüğümüzden farklı cümle kullandırırız onun için.

Onu düşünürken dahi içten nefes alırız. Hayatın bütün sıkıntılarını, derdini, kederini onunla ilgi hayal kurarken unuturuz. Onun hayaliyle öyle dalarız ki başka âlemlere, bulunduğumuz çağdan bin yıllar sonrasına bile gideriz.

Onun hicranından yakınırız ne kadar yanımızda olursa olsun. Mesela deriz ki ‘bu kalabalık toplum içerisinde yalnızım’. Bazen bir kafede çay içerken masada birçok dostumuz olsa bile, o gelince aklımıza bir anda durur kalırız öylece. Fark edenlerden biri ‘ne oldu?’ der ve peşinden bilmezcesine, biz bir şey söylemeden hemen ekler; ‘boş ver’ diye. Kolay değildir bizim için fakat o bilmez…

‘Bir yağmur yağsa da ıslana ıslana dolaşsam’ deriz. Onun hayaliyle yürürken yağmur damlaları altında bırakın yağmur damlalarının sesini duymayı gök gürültüsünü bile duymayız. Şimşek ışıkları ara ara aydınlatırken etrafı ve de güneşli hava olsak bile karanlıkta hissederiz kendimizi. Onunla aydınlanacağımızı düşünürüz her zaman.

Onun adını fısıldasak bir yakınımızın kulağına güler, inanmaz; ‘hayal’ der. Çünkü gerçektir bizim dediğimiz. Anlatamamışımızdır ne kadar geçekle yaşadığımızı. Dünyanın yalan lafzalarına o kadar inandığı için bir o kadar da içinde kalmadığından gerçek, söylediğimiz kişiye yalandır. Ne yaparsak yapalım inandıramayız kimseyi o gerçeğe. Öyle çabuk fısıldanmaz onların dedikodu lafları kadar. Çoğu zamanda durduk yerde alay konusu oluverir. O dostun dosta acı söylediği kadar gerçektir. Gerçek olduğu içinde kabul etmezler kolay kolay. Belki de hiç…

Onlara anlatamadığımız için üzülür, yok yere…

Ağlarken bile gülümseme şeklinde dişlerimiz görülse dahi onun varlığından kaynaklanır.

Aslında o nedir, biliyor musunuz?

O, çağlayanların sesidir. Çeşmelerin şırıltısıdır. Gündüzün aydınlığı, gecenin karanlığıdır. Baharın çiçeği, gülüdür. Nisan yağmurudur. Yazın sıcağıdır. Kışınsa karıdır toprağın üstünde yatan.

O nedir, biliyor musunuz?

Dünyada deniz ile topraktır. Uzayda boşluk ve boşlukta cisimdir.

Bir çocuğun ağlamasıdır. Bir gencin hayalîdir. Bir olgun insanın hayat mücadelesidir. Bir ihtiyarın ise ölüm korkusudur.

Siyasetçinin sloganıdır. Hâkimin kararıdır. Sanatçının esridir. Öğretmenin öğrencisi, öğrencin sınavı; ödevidir. Doktorun hastasıdır. Memurun maaşı, işçinin günlüğüdür. Çiftçinin tarlası, çobanın ıslığıdır.

O nedir biliyor musun?

Sana söylesem inanmazsın, senle aramdaki en büyük dostluktur. Beni kıskandığın zamanlarda en büyük kindir aramızda.

O, sofraya tabaklarla koyamadığımız sevgidir. Ayrılıkların vedalaşmasıdır. Sılanın hasreti, gurbetten dönüşlerin özlemidir.

O nedir, bilen var mı?

O gerçeğin ta kendisidir. Yalanlardan sıyrılmış; saf, sade ve şeffaftır gerçek olduğu kadar. O gerçekliği ile inanılmayandır.

O öyle bir şey ki aslında!

Yazmadığım en güzel şiirdir. Söylemediğim en güzel sözdür. Özleyip de kavuşamadığım en büyük hasrettir. Yaşamadığım en büyük aşktır.

O aslında sadece bir SELAM’dır. Sadece yalvarışlarda kabul olan DUA’dır. O sadece VEFA’dır. Bunun yazılmasına vesile olansa VEFALI HASAN AKBAL’dır.

HASAN AKBAL




Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir küçük not o nedir biliyor musun? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir küçük not o nedir biliyor musun? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Küçük Not O Nedir Biliyor Musun? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hasan Özaydın
Hasan Özaydın, @hasanozayd305n
24.1.2013 11:12:48
Vefa İstanbulun neresinde bilmiyorum ama,
Hasan vefalının yazısı harika..
Tebrik ederim saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL